Belçikalı Zuhal Demir, başörtüsü yasağına sevindi!

AİHM'in başörtülü çalışanların şikayetlerini reddetmesi, PKK'nın eylemlerine verdiği destekle de tanınan Belçikalı Bakan Zuhal Demir tarafından olumlu bir karar olarak karşılandı.

Belçikalı Zuhal Demir, başörtüsü yasağına sevindi!
Belçikalı Zuhal Demir, başörtüsü yasağına sevindi!
GİRİŞ 20.03.2017 11:53 GÜNCELLEME 20.03.2017 11:54
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Belçika ve Fransa'daki başörtülü çalışanların şikayetlerini reddetmesi, Yeni Flaman İttifakı partisi N-VA'lı Bakan Zuhal Demir tarafından olumlu bir karar olarak karşılandı..

PKK'YA DESTEK VERİYOR

Belçika'da terör örgütü PKK'nın eylemlerine verdiği destekle de tanınan Yoksullukla Mücadele ve Eşit Haklar Bakanı Zuhal Demir, "AİHM işverenlerin lehinde karar vermesi ve iş yerinde başörtü yasağı onaylaması bizim için de büyük önem taşıyor. Ayrımcılık ve Irkçılıkla mücadele eden Unia örgütü artık mağlup geldiğini kabul etmeli ve Unia işverenlerin başörtü yasağı konusunda tolerans gösterilmesine dair açıklamalarda ve çalışmalarda bulunmaması lazım. Belçika'da 20 yıldır başörtü sorunu ile meşgul olmaktayız. Bundan sonra artık başörtü sorunu bir daha gelmeyeceğini umut ediyorum" dedi.

(Zuhal Demir'in katıldığı PKK etkinliğinden bir kare)

"DİNİ SİMGELER YASAKLANMALI"

Belçika'da dini simgeler ve laiklik tartışmasının her zaman gündemde olduğuna dikkat çeken Zuhal Demir, "Memurların dinsel, etnik veya siyasal simgeleri kullanmalarına ilişkin bazı kamu alanlarında yasak mevcut olmakta. Bir işveren işçisini dini simgeler taşımasını yasak getirdiği zaman mahkemenin yolunu tutanlar bundan böyle atacak oldukları adımları daha dikkat edeceklerini bekliyorum. Kendilerini mağdur olduğunu belirten kişi veya kişileri de artık sahip çıkacak kişiler iyi düşünmeli. Müslümanlar bizlerin örf, adet ve geleneklerini almalı. Başörtü yasağı yıllar önce kesin belirtilmiş olsaydı sorunlar bu kadar ileriye gelmezdi. Belçika'da yasayanların asimilasyon olmaları kendi menfaatinedir" şeklinde konuştu.

"BAKAN DEMİR'İN AÇIKLAMALARI ÜZÜCÜ"

Ayrımcılık ve Irkçılıkla Mücadele Kurumundan (Unia) yapılan açıklamada ise Bakan Demir'in açıklamaları karşısında şaşkınlık içinde oldukları kaydedilerek, "En kısa zamanda Demir ile bir araya gelip başörtü konusunu ele almak istiyoruz" denildi.

YORUMLAR 36
  • Realist 6 yıl önce Şikayet Et
    Konuyu carpitmayin kadın sosyalist bütün dini simgelere karşı sadece Müslümanlığa deil PKK yi desteklediği de kanıtlı deil iftira olma olasiligiyla aynı derecede gerçek
    Cevapla
  • Dadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Güneydoğuda yaşayan müslüman kardeşlerimiz hdp ve pkk yı destekleyen bu kadının inancimıza ve dinimize bakış acısı buyken bunlarla aynı safta olunurmu bir düşünelim bunlar bizden deyil......
    Cevapla
  • Nur 7 yıl önce Şikayet Et
    Birde eşitlik bakanıymış bu nasıl eşitlik başı açıklar özgür....kapalılar yasaklı ......yuh senin eşitliğine
    Cevapla
  • Realist 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olarak eşitliği nekadar savunuyoruz Mekke'de mini etek giymek serbest olunca ozaman konuşma hakkımız olur
    Cevapla
  • Selahattin 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu bakan bozuntusu türküyeye girer girmez geri postalanmali
    Cevapla
  • Muharrem 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar hain yetişen başka ülke varmıdır ? Ayakta kalmamız mucize çok şükür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası