Libya'da batan geminin yakınlarından flaş iddia!

Libya'da batan Türk gemisinde çalışan İbrahim Öztürk'ün kızı, "Libya'nın arama kurtarmada özel bir birimi yokmuş." dedi.

Libya'da batan geminin yakınlarından flaş iddia!
Libya'da batan geminin yakınlarından flaş iddia!
GİRİŞ 20.03.2017 12:01 GÜNCELLEME 20.03.2017 12:05
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Libya açıklarında 16 Mart'ta batan Tınaztepe isimli geminin kaptanı ile çarkçıbaşı İbrahim Öztürk'ten 4 gündür haber alınamadı. Aileler umutlu bekleyişlerini sürdürürken Öztürk'ün kızı Dilara Öztürk, "Libyanın arama kurtarma konusunda özel bir biriminin olmadığını biz kayıp yakınları olarak yeni öğrendik. Talebimiz devletimizin Libya'ya arama kurtarma gemisi göndermesi, babamın canlı ya da cansız olarak bir an önce bize teslim edilmesidir." dedi.

"İLK GÜN SONUNDA 8 KURTULAN 5 KAYIP VARDI"

Batan geminin çarkçıbaşı İbrahim Öztürk'ün kızı 4 gündür yaşananlarla ilgili Haberler.com'a önemli açıklamalar yaptı. Devletten yardım talebinde bulunan acılı kızın sözleri şöyle:

"İlk gün olumsuz hava koşulları öne sürülerek sadece deniz yüzeyinde arama yapıldı, botla kıyıya 6 kişi çıkartıldı. Kurtulanlar oldu, 7 kişi kayıp bilgisi verildi. Gece yarışı 23:00 civarında ise 2 kişinin daha kurtulduğu bilgisi şirket tarafından bize bildirildi. ilk gün sonunda 8 kurtulan, 5 kayıp vardı.

"İKİNCİ GÜN SONUNDA 7 KURTULAN, 4 ÖLÜ, 2 KAYIP VARDI"

2. gün, gece yarısı kurtulanlardan birinin öldüğü bilgisi geldi. Akşama doğru ise 3 kişinin cesedi kıyıya vurdu. 2. gün sonunda 7 kurtulan, 4 ölü, 2 kayıp vardı.

"ÜÇÜNCÜ GÜN BOŞ GEÇTİ"

3. gün, 2 kayıp için denize dalgıç gireceği bilgisi verildi. Öğleden sonra şirket yetkilisi ordu ve emniyet yetkililerinden izin alınamadığı tarafımıza bildirildi. Aynı anda Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı ana arama kurtarma merkezi, şirketin dalgıç temin edemediğini bildirdi. 3. gün boş geçti.

"DALGIÇLAR BATIĞI BULAMAMIŞ"

Bugün ise dalgıçlar geminin battığı düşünülen yere dalış yapmışlar ancak batığı bulamamışlardır. Yarın batığın yeri tespit edilerek yeniden deniz içinde arama yapılacakmış.

"LİBYA'NIN ARAMA KURTARMA KONUSUNDA ÖZEL BİR BİRİMİ YOKMUŞ"

Libya'nın arama kurtarma konusunda özel bir biriminin olmadığını biz kayıp yakınları olarak yeni öğrendik. Ama bizim devletimizin özel arama kurtarma birimimiz, personelimiz, teçhizatımız var. Talebimiz devletimizin Libya'ya arama kurtarma gemisi göndermesi, babamın canlı ya da cansız olarak bir an önce bize teslim edilmesidir."

YORUMLAR 9
  • KAYA CEKIC 7 yıl önce Şikayet Et
    Arama calismalarinin daha hizli yapilmasini her turlu imkanini olan devletimizin bu konuda daha hassas olmasini bekliyoruz geride bekleyen insanlari caresiz birkmaminizi temenni ediyorum
    Cevapla
  • Bülent KARAMAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Ateş düştüğü yeri yakıyor, yetkililer elimizden geleni yapıyoruz, diyorlar, ama yetmiyor. Bu vatanın iki evladı, orada kaderlerine terkedildi.
    Cevapla
  • MUHARREM ALTINKAYA 7 yıl önce Şikayet Et
    sesimize kulak verin 1.kaptan ve İbrahim abimizi bulmak için tüm birimleri göreve çağırıyoruz
    Cevapla
  • Fahri KARAMAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Kayıp durumdaki 1. kaptan ve kuzenim İbrahim Öztürk'ün ailelerine bir an önce iyi haberler verilmesini bekliyorum. Bunu bu anlamdaki her türlü imkâna sahip olan devletimden bekliyorum.
    Cevapla
  • Ali Hıdır 7 yıl önce Şikayet Et
    En kısa zaman da yetkilileri olayla ilgili sonuç verecek çalışmaya davet ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?