Dünyanın en hızlı büyüyen dini İslam!

ABD'li araştırmacıların verilerine göre, hızla yayılan Müslümanların nüfusuyla İslam, yüzyıl sonunda dünyanın el kalabalık nüfuslu dini haline gelecek.

Dünyanın en hızlı büyüyen dini İslam!
Dünyanın en hızlı büyüyen dini İslam!
GİRİŞ 20.03.2017 14:19 GÜNCELLEME 20.03.2017 15:08
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

ABD merkezli araştırma şirkteti Pew Research Center'ın araştırmasına göre, İslam'ın dünyanın en hızlı büyüyen dini olduğu ortaya çıktı. Üstelik sadece Müslümanların ağırlıklı bulunduğu ülkelerde değil. Rakamlara göre Avrupa'nın %10'unun, 2050 yılında Müslümanlığı seçeceği tahmin ediliyor.

MÜSLÜMAN NÜFUSU %73 ORANINDA ARTTI

2010 ve 2050 yılları arasını kapsayan araştırmada, Müslümanların dünya çapında %73 oranında arttığı anlaşıldı. Hristiyanlar %35 oranında artarken, Hindu nüfusunun %34 arttığı ortaya kondu.

İSLAM, DÜNYANIN EN KALABALIK NÜFUSLU DİNİ OLACAK

Bu sonuçlara göre İslam, dünyada en çok nüfusu kapsayan ikinci din haline geldi. Dünyanın en kalabalık nüfusa sahip dini Hristiyanlığı seçenlerin, bu yüzyılın sonunda nüfus olarak İslam'ın altında kalacağı belirtiliyor.

NEDENLERİNDEN BİRİ DOĞUM ORANLARI 

Peki bunun nedeni nedir? Araştırmacılar, Müslüman kadınların ortalama 3.1 çocuğa sahip olduğunu, diğer dinlerde bu rakamın 2.3 olduğunu söylüyor. Müslümanların, diğer dinin vatandaşlarına göre ortalama olarak yedi yaş daha genç olduğu belirtiliyor. Yani İslam dinini benimseyenler hem genç nüfustan oluşuyor, hem de popülasyon olarak daha hızlı yayılım gösteriyor. 

MÜSLÜMAN NEFRETİ DAHA DA ARTIŞ GÖSTERDİ

Araştırmada aynı zamanda ABD'nin İslam dünyasına bakışı, 11 Eylül olaylarının yaşandığı 2002 yılı da baz alınarak incelendi. Cumhuriyetçi adayların Müslümanlara negatif görüş beslemesine eğilimi daha fazla olduğu görülürken, 2002 yılına göre bu negatif görüşlerin arttığı gözlemlendi. Demokrat adayların ise ağırlıklı olarak tam tersi bir tutum sergilediği sonucuna varıldı.

ABD merkezli araştırma şirketi Pew, aynı araştırmayı 2015 yılında da yapmıştı. 

YORUMLAR 29
  • Ertugrul 7 yıl önce Şikayet Et
    reis boşuna 5 çocuk yapın demiyor. çok çocuk yapmak dünyayı bize verecek.
    Cevapla
  • Hacı 7 yıl önce Şikayet Et
    bu artış rakamlarını bunlar 20 sene evvelde biliyorlardı, bundan sebep ne hikmetse 11 Eylül olayı oluştu ve böylelikle İslamı dünyaya karşı düşman gösterilmenin kapısı açıldı. Şunu bilinki bunlar için artık dönme yok, hedeflerine ulaşmak için ellerinde her geleni denicekler. Bin laden, Taliban, Deaş mazeretleri bitmeyecek.
    Cevapla
  • recep saral 7 yıl önce Şikayet Et
    bunu amerika değil hz muhammet efendimiz 1400 yıl önce söylemişdi.
    Cevapla
  • Hasan K. 7 yıl önce Şikayet Et
    Zaten öyle olacak ayet-i kerime var...
    Cevapla
  • Recep DADAŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    kâfirler istemesede Cenabı hak nurunu tamamlayacaktır. amenna vesaddakna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi