Nevruzu kana bulayacaklardı! son anda yakalandıl

Hakkari'de güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlarda nevruz öncesi eylem hazırlığı içerisinde oldukları öne sürülen 8 kişi gözaltına alındı.

Nevruzu kana bulayacaklardı! son anda yakalandıl
Nevruzu kana bulayacaklardı! son anda yakalandıl
GİRİŞ 20.03.2017 14:24 GÜNCELLEME 20.03.2017 14:32
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Operasyonda el yapımı patlayıcı düzenekleri ve kulanma talimatları ele geçirilirken, gözaltına alınanlardan 5'i tutuklandı. PKK kamplarına götürülmek üzere İstanbul'dan kandırılarak Yüksekova getirilen bir kişi de yine polisin takibi sonucu yakalandı.

Yarın kutlanacak nevruz öncesi polis alırma geçip, tedbirlerini en üst düzeye çıkartırken, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında bir çok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. 10 ayrı adrese yapılan operasyonlarda  törör örgütünün 'Sivil Savunma Birliği' (YPS) üyesi 8 kişi gözaltına alınırken, evlerinde yapılan aramalarda nevruz öncesinde patlamaya hazır el yapımı patlayıcılar, düzenekler ve kullanma talimatları ele geçirildi. Sorgularının ardandan mahkemeye sevk edilen 8 kişiden YPS üyesi oldukları belirtilen 5 kişi tutuklandı.

PKK KAMPLARINA GÖTÜRÜLECEK 1 KİŞİ YAKALANDI

PKK kamplarına götürülmek üzere İstanbul'dan kandırılarak Yüksekova getirilen bir kişi de yine polisin takibi sonucu kurtarıldı. PKK'ya milislik yaptığı belirtilen N.P. ve R.G.'nin istanbul'da yaşayan Ş.D.'yi PKK kamplarına götürmek üzere Yüksekova'ya getirildiği bilgisi üzerine Hakkari Terörle Mücadele ve Yüksekova ekipleri hemen harekete geçti. Yapılan takip sonucunda havaalanından sonra Ş.D.'nin Vezirköprü Köyü'ne götürüldüğünün tespit edilmesini ardından operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda R.G. bu köyde, N.P. ise Adalkı köyü'nde yakalanarak gözaltına alındı. R.G. ve N.P çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, kurtarılan Ş.D.'nin ise PKK'nın Kamireş kampına götürüleceği, burada eğitildikten sonra da canlı bomba olarak Türkiye'ye gönderileceğinin belirlendiği kaydedildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    nevruz kesinlikle ebediyyen yasaklanmalı. bizim geleneklerimizde nevruz diye bişey yok. ben dedemi nenemi nevruz kutladığını hatırlamıyorum yorumculardan var mı kendi dedesinin nevruz kutladığını bilen gören? nevruz terör örgütlerinin rahatca devlet düşmanlığı yaptığı terör propagandası yaptığı bir açık hava toplantısından başka bişey değildir. nevruza asla izin verilmemelidir
    Cevapla
  • Sacma 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani kardesim teror kullaniyor diye Türklük gününü unutalim mi? Teroru bu sekilde mi engelleyecegiz? Adamlarin istedikleri bu bizim olan degerlerimizden vazgecirmek....
    Cevapla
  • murad 7 yıl önce Şikayet Et
    ypg kendi kontrolündeki yerlerde bile "güvenlik nedeniyle" kutlamalara izin vermiyormuş... bizde müsaade etmeyelim, aynı neden burda da geçerli (gerçi, ölen de öldürende pkk gönüllüsü)
    Cevapla
  • Önder 7 yıl önce Şikayet Et
    İdam idam idam
    Cevapla
  • Uzman 7 yıl önce Şikayet Et
    Istihbarat çalışmıyor diyerek provakasyon peşinde olanlar var ya, İşte onlara gelsin
    Cevapla
  • Mehmet Akif 7 yıl önce Şikayet Et
    bunları canlı yayına çıkartıp, gerçekleştirmek istedikleri çirkin planı itiraf ettirmek lazım. Tüm vatandaş görsün anlasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı