İngilizler'den Erdoğan itirafı! Kaosa hazır olun

İngiliz Times gazetesi yazarı, Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili çok çarpıcı itiraflara yer verdiği yazısında bu yaz için kaos uyarısında bulundu.

İngilizler'den Erdoğan itirafı! Kaosa hazır olun
İngilizler'den Erdoğan itirafı! Kaosa hazır olun
GİRİŞ 22.03.2017 11:46 GÜNCELLEME 22.03.2017 12:25
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

İngiliz Times gazetesi editör ve yazarlarından Roger Boyes, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AB'yi bu yaz, göçmenleri serbest bırakmasıyla oluşacak bir kaosla tehdit ettiğini iddia ettiği yazıda Avrupa'yı sert ifadelerle eleştirdi.

TÜRKİYE'Yİ YANILTTIK

Boyes, Batı ile Türkiye'nin arasındaki ilişkinin bugünkü noktaya gelmesinde, AB'ye üyelik konusunda Türkiye'yi yanıltan Batı'nın büyük payı olduğunu yazdı.

ERDOĞAN'I ÖRNEK GÖSTERMİŞTİK

Boyes daha sonra yeniden Reis filmine dönüyor ve bunun kaba bir propaganda olabileceğini ancak en azından Erdoğan'ın bir dönem Batı tarafından neden değer verildiğini hatırlattığını yazıyor.

"ERDOĞAN BİR ÇAĞDAŞLAŞTIRICIYDI"

Boyes, "O (Erdoğan) bir çağdaşlaştırıcıydı. İslam ve Kemalist laiklik arasında denge sağlamak isteyen biriydi. Erdoğan'ın bu dengeye vardığından o kadar emindik ki onun siyasi İslam anlayışını, Arap Baharı'nın temsilcileri için cazip bir yön olarak gösterdik.

TÜRKİYE'Yİ KİM KAYBETTİ

"Bu şimdi ortadan kayboldu ve en önemi soru ise şu: Türkiye'yi kim kaybetti?"

'BİZ TÜRKİYE'Yİ HİÇ BİR ZAMAN İSTEMEDİK'

Boyes yazısında bu konuda Batı'ya eleştiri yöneltiyor.

Türkiye'nin 1963 yılında Avrupa Ekonomik Topluluğu ile ortaklık anlaşması imzaladığını, 1999'da da AB'ye aday üye olduğunu hatırlatan Boyes, Erdoğan'ın da 2003'te başbakan olduğunda, Türkiye'yi AB'ye sokacak kişi olarak görüldüğünü belirtiyor:

"İdam cezasını kaldırmayı, bağımsız bir yargıya doğru yönelmeyi ve Kürtlerin haklarını korumayı kabul etmişti.

"Hal böyle iken biz ise hiçbir zaman Türkiye'yi kulüpte istemedik. Türkiye'nin büyüyen nüfusu, Müslüman kimliği ve çatışmalara sahne olan yerlere yakınlığı bunu zor bir teklif haline getirdi."

HRİSTİYAN KİMLİKLERİ

Yazar göre, "2004'te Madrid, 2005'te Londra'da gerçekleştirilen terör saldırılarından sonra AB'deki merkez sağ partiler Hıristiyan kimliklerini hatırladı ve Erdoğan'a 'kötü haberi' aktarmakta başarısız oldu".

Boyes bunun yerine Erdoğan'a imtiyazlı ortaklık gibi sözlerle gelindiğini, 'Türklerin de bununla, her zaman olduğu gibi Avrupa'nın ötekisi olmaya devam edeceklerini anladıklarını' belirtiyor.

Yazara göre, 'AB göçmen sorunuyla ilgili Erdoğan'a bağımlı oldukça bu ötekiliğin yarattığı rahatsızlık da buna paralel olarak artıyor'.

KAOSA HAZIR OLUN!

Boyes yazının sonunda, Erdoğan'ın bu yaz mültecileri Avrupa'ya gitmeleri için serbest bırakabileceğini belirtiyor ve 'bu yaz bir kaosa hazır olun' diye yazıyor.

YORUMLAR 57
  • hasan kara 7 yıl önce Şikayet Et
    biz millet olarak avrupa meraklısı değiliz eskisinden ne gördük ki yenisinden ne göreceğiz. Reis ne düşünüyorsa millet olarak biz yanındayız , Zaten mültecilerin avrupaya gitmesi demek ab nin tepe üstü çakılması demek , o günleri de göreceğiz İNŞAALLAH !
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Avruba birliğiymiş bu zalimlerin arasına bizi girdirme yarabbi
    Cevapla
  • Kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    Alsalar biz kaybederdik kaybediyoruzda avrupada para var huzur yok başka devletleri karıştırıp kendi keyfine bakmak bu büyük hata ezilen ezen olur yahudileri almanlar ezdi yaktı onlarda müslümanları yaktı müslümanlarda yanmayla beraber birbirini yakmaya başladı dindi yakmak yok yıkmak yok bu dünyada silaha harcanan para bu yanan milletlere harcansa saten her yer avrupa olur herkes dinini inancını yaşar zorla din deyişmez ğüzellikle deyişir avrupadaki türklerden kacı müsluman kalabildi adımız müslüman kendimiz .iki ara bi derede kaldık
    Cevapla
  • mert 7 yıl önce Şikayet Et
    hasta avrupada Türklerin ne işi var hıristiyanlardan elimize kan bulaşır.
    Cevapla
  • Cengiz Han 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet hep kandırmak ve yalanlar ile tuzak kurmak batılıların işi.. bunu yaşayarak öğrettiniz bize batılı dost!lar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar