Norveç'ten skandal karar! 4 darbeciye sığınma izni

NATO’da görevli dört Türk subayı ile bir askeri ataşenin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Norveç’e yaptıkları sığınma başvuruları Norveç Göçmen Dairesi tarafından kabul edildi.

Norveç'ten skandal karar! 4 darbeciye sığınma izni
Norveç'ten skandal karar! 4 darbeciye sığınma izni
GİRİŞ 22.03.2017 10:01 GÜNCELLEME 22.03.2017 10:52
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

NATO’da görevli dört Türk subayı ile bir askeri ataşenin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Norveç’e yaptıkları sığınma başvuruları Norveç Göçmen Dairesi tarafından kabul edildi. Karar ile birlikte sığınmacı subaylar Norveç’te oturma ve çalışma hakkı kazanmış oldular.

Sığınma başvurusunda bulunan dört subay ile bir askeri ateşinin avukatı Kjell M. Brygfjeld Norveç’e sığınma başvurusu yapan dört subay ile askeri ataşenin sığınma başvurularının kabul edildiğini doğruladı.

AVRUPA ÜLKELERİ ÖRNEK KABUL EDEBİLİR

Sığınmacı subayların başvurularının Türkiye ile NATO müttefiki olan Norveç’te kabul edilmesini ‘dikkat çekici’ olarak değerlendiren siyasi yorumcular diğer Avrupa ülkelerinin de Norveç örneğini izlemesi durumunda, son günlerde Türkiye ile gergin olan ilişkilerin daha da kötüleşebileceğini belirtiyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye tarafından geri dönmeleri istenen Norveç’te NATO’da görevli dört Türk subayı ile askeri ateşe daha önce VG gazetesine yaptıkları açıklamada, darbe girişimi ile ilgilerinin olmadığını söylemiş, görevlerinden el çektirildiklerini, geri dönmeleri durumunda tutuklanmaktan korktuklarını belirtmişlerdi.

Aile üyelerinin de sığınma başvuruları kabul edilen NATO subayları ile ataşenin Norveç’te adresi gizli tutulan bir yerde yaşamlarını sürdürdükleri belirtiliyor.

TÜRKİYE'DEN İLK TEPKİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Türk subayların Norveç’e sığınma başvurularının kabul edilmesine dair "Norveç'te darbe teşebbüsü olsa, oradakiler Türkiye'ye sığınsa nasıl davranılması isteniyorsa öyle davranılmasını bekliyoruz.

Bunu kabul etmek mümkün değildir, bu yanlıştır. Bu açıkçası, FETÖ denilen bu eşkiya çetesine arka çıkmak, bunları korumaktır. Bunu kabul etmediğimizi ifade etmek istiyoruz. Avrupa ülkelerine sığınan ve belki önümüzdeki dönemde de sığınacak olan birtakım FETÖ'cü eşkiyaların derhal Türkiye'ye iade edilmesi, Türkiye ile bu ülkeler arasındaki dostluk ilişkilerimizin bir gereğidir." dedi.

YORUMLAR 76
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Nedir bu Avrupadan çektiğimiz ya.
    Cevapla
  • halk 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede nato askeri istemiyoruz..
    Cevapla
  • akar 7 yıl önce Şikayet Et
    ben ne dedim natoda gorev yapan 1980 -2005 kadar butun subay toplayin ayitlayin imha edin. etmesen teror le yasamya devam ederiz.
    Cevapla
  • cihangir 7 yıl önce Şikayet Et
    Alternatifsiz mi bu avrupa bakalım nükleer enerjijye izin veriyorlar mı?savaş teknolojisi yardımı yapıyorlar mı?cayır cayır yatırım geliyor mu?Mülteciler konusunda yardım geliyor mu?Türkiye bilmem kaça bölünüp geride kendine seküler diyen kışırlaştırılmış kimliğinden arınmış bir türkiye! ancak girer ab'ye.YANİ biz 60 senedir hikaye anlatıyoruz.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    niye normal vatandaşı kabul etmiyorlar yada suriyeliler almamak için ellerinden geleni yapıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri