Foreign Policy: ABD, Türkiye'yi kaybedebilir

Washington merkezli Foreign Policy dergisinde yayınlanan bir analizde, ABD'nin YPG ile işbirliğine yönelmesi sonucunda Türkiye'yi kaybedebileceği vurgusu yapıldı.

Foreign Policy: ABD, Türkiye'yi kaybedebilir
Foreign Policy: ABD, Türkiye'yi kaybedebilir
GİRİŞ 22.03.2017 15:59 GÜNCELLEME 22.03.2017 15:59
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD'nin DAEŞ'in kalesi olarak görülen Rakka kentine ilişkin planlarında YPG birliklerinin geniş katılımının öngörüldüğü ve ABD Savunma Bakanlığı'nın halihazırda Kürtlere havadan destek sunduğu, silah tedarik ettiği kaydedilen makalede, "Ankara'ya göre, YPG birlikleri, PKK ile bağlantılı. Başbakan Binali Yıldırım da, ABD'nin terör örgütleriyle işbirliğinin ikili ilişkilere ciddi zarar vereceğini ifade etti" dendi.

''TÜRKİYE, ABD KARŞISINDA CİDDİ KOZLARA SAHİP''

Foreign Policy'de David Kenner ve Molly O'toole imzasıyla yayınlanan analizde şu ifadelere yer verildi:

"Türk yetkililer, Washington'ın eylemlerine verilecek yanıtları dile getirmekten kaçınsa da, ABD'nin bölgedeki politikasına nüfuz etmek için ciddi kozlara sahipler. Örneğin Türkiye, ABD'nin Suriye ve Irak'taki operasyonları için kullandığı İncirlik Üssü'nü kapatabilir ya da Rusya ile işbirliğini daha derinleştirebilir.

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, Kürt güçlerin Rakka ilerleyişine destek verme ya da verilen desteği Türkiye ve müttefiklerine yönlendirme konusunda yoğun bir tartışma içinde. Kürtleri üstün savaşçılar ve Rakka’yı kurtarma konusundaki tek uygun seçenek olan gören ABD’li komutanlar, Türkiye’nin işbirliği önerisine ise şüpheyle yaklaşıyor.''

''ABD, RAKKA İLE İLGİLİ KARARINI KISA SÜREDE ALMAK ZORUNDA''

Bunun yanında Trump yönetimi, Rakka operasyonuyla ilgili kararını uzun bir süreliğine erteleyemez. 2012 yılında Obama’nın Suriye Özel Temsilcisi olarak görev yapan Fred Hof’a göre, Paris, Brüksel ve Türkiye’nin farklı bölgelerindeki saldırılar Rakka’da hazırlandı. Rakka operasyonunun hazırlıkları uzadıkça, teröristlerin cevabi eylemler planlamak için daha fazla zamanı olacak.

''TÜRKİYE YPG'Yİ İSTEMİYOR''

DAEŞ’le mücadelede ABD’nin müttefiki olan Türkiye, YPG’ye askeri yardım sunulmasına karşı çıkıyor. Suriyeli Kürtler de, ülkenin kuzeyinde operasyon düzenleyen Türkiye’yi işgalci olarak nitelendiriyor.

''ABD YPG'Yİ PKK OLARAK GÖRMÜYOR''

Öte yandan ABD, Washington’un işbirliği yaptığı Kürtlerin PKK ile bağlantılı olmadığını düşünüyor ve müttefikleri arasında çatışma yaşanmasının önüne geçmeye çalışıyor.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 7
  • zaza kentli 7 yıl önce Şikayet Et
    bu amerika hem nalına hem mıhına vuruyor.
    Cevapla
  • VATANSEVER 7 yıl önce Şikayet Et
    Geç oldu ama anladınız. Sizin jeton köşeli galiba.
    Cevapla
  • Müslüman Kürd 7 yıl önce Şikayet Et
    pyd için üstüne basa basa Kürdler ifadesini kullanmaları, kasdidir. Suriye'de onlarca grup var. Bunların birleştiği Ahrar Şam, Heyeti Tahrir Şam gibi örgütler var. Bir kere bile bunlar için Araplar tabirini kullandılar mı? Türkmenler tabirini kullandılar mı? Siyasilerimiz uluslararası arenada, Cenevre'de, Astana'da, BM toplantılarında, AP toplantılarında, yabancı medya organlarında, üstüne basa basa bu alçaklarin Kürd olmadığını anlatmalıdır. Nasıl ki Reis Merkel'e Işid in Müslüman olmadığını, İslam ile terörün yanyana gelemeyeceğini söyleyerek haddini bildirmişti.
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Her iyi şeyi cumhurbaşkanımızdan beklemek hatadır. Allah razı olsun cumhurbaşkanımızın sağlam ve kararlı kişiliği sayesinde birliğimizi ve beraberliğimizi kaybetmedik. Bu dediğin güzel şeyleri biraz da chp yapsa. En büyük sorunumuz chp zaten!
    Cevapla
  • ZOR65 7 yıl önce Şikayet Et
    Şuna ÇOK DİKKAT !!! Bütün Kâfirler Türkiyeyi kışkırtmakta !!! Böylelikle hepsi bir ağızdan konuşuyor !!! Karşılık verelim ama Planlı olsun. Ben ne ABD ye, ne AB ye, nede Rusa GÜVENMEM !!! Arablarda ayrı bir DERT !!! Neticede Dış Politikamız çok Dikkat ister !!! İç Politikamızda İdama DİKKAT !!!
    Cevapla
  • vanga 7 yıl önce Şikayet Et
    bu vize olayı kaldırıldıktan sonra rusya ile.abd yönünü terör örgütlerine cevirdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı