İtiraf etti: Hayatımda böyle dayak yemedim

Darbe gecesi Ankara Polatlı'da okunan selayı susturmaya giden yarbay Abdülkerim Ceyhan'ın dayak yediği ortaya çıktı.

İtiraf etti: Hayatımda böyle dayak yemedim
İtiraf etti: Hayatımda böyle dayak yemedim
GİRİŞ 22.03.2017 17:03 GÜNCELLEME 22.03.2017 17:03
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığındaki olaylara ilişkin dava, sanık savunmalarıyla devam ediyor.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü duruşma salonunda görülen duruşma, sanık eski Albay Alper Erkaya'nın savunmasıyla başladı.

Eski Yüzbaşı Saltuk Buğrahan Kale'yi telefonla arayarak üç askeri kamyon ve uçaksavarın bulunduğu Zırhlı Personel Taşıyıcısı (ZPT) ile bir miktar mühimmatı 58. Topçu Tugayına göndermesini emrettiğini kaydeden Erkaya, "Gazi albayın söylemesinin üzerine, sadece kışlanın emniyetinin alınması için bu emri verdim. Araçların çağrılması güvenlik açsından rutin bir faaliyetti." dedi.

Sanık eski Öğrenci ve Kurslar Tabur Komutanı Yarbay Abdülkerim Ceyhan'ın "selaları susturmak bu kamyonlarla Polatlı Merkez Camisi'ne gittiğini" iddianamede okuduğunu öne süren Erkaya, araçların bu amaçla kullanılması için emir vermediğini savundu.

"HAYATIMDA BÖYLE DAYAK YEMEDİM"

Kursiyer teğmenlere silahlarını depoya bırakmaları için emir verdiğini ifade eden Kara, şunları kaydetti:

"Eski Öğrenci ve Kurslar Tabur Komutanı Yarbay Abdülkerim Ceyhan 02.30'da birliğe döndü. Yanıma gelerek bana 'Camiye (Polatlı Merkez Camisi) gittim ve okunan selaları susturmaya çalıştım. Ancak halk tepki gösterdi ve beni darbetti. Hayatımda böyle dayak yemedim, şu an kendimi çok güçlü hissediyorum' dedi. Daha sonra bana verdiği telsizi kendisine geri verdim, emirlerine uymama kararı aldım."

YORUMLAR 11
  • muezzin 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir dahaki sefere ayasofyadayız. Ezanlar susmaz.
    Cevapla
  • Asım 7 yıl önce Şikayet Et
    Çan çalsa tebrik etmeye giderdi.
    Cevapla
  • muhittin 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne hikmetse hepsi vatansever hiçbiri emirlere uymamış ula bu darbeye kim kalkıştı o zaman.İki yüzlü vatan hainleri.Bi akrabamda tutuklandı uzman çavuş tu yaptıysa sonuna kadar çeksin ve çekin cezanisi içinizde sanmıyorum ama masum olan varsa Rabbim yardımcımız olsun.Soz konusu vatanım bayrağım sa babam olsa affetmem.
    Cevapla
  • Vatan sevgisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Tekrar denesene hayatta kalabiliyormusun bakalım.
    Cevapla
  • Sür niğde 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizin zihniyetiniz Belli arkadaş, ağzınla kuş tutsan olmaz artık, eğer işin içi de ilk başta olmasa idin anlardık ama nafile.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı