Sınava geç kalanlarla ilgili önemli açıklama

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, geç kaldığı için YGS'ye giremeyen öğrencilerin durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Sınava geç kalanlarla ilgili önemli açıklama
Sınava geç kalanlarla ilgili önemli açıklama
GİRİŞ 22.03.2017 19:57 GÜNCELLEME 22.03.2017 19:57
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) geç kaldıkları için giremeyen öğrencilerden kuruma şikayet geldiğini belirterek, "Hukuk çerçevesinde bunları değerlendireceğiz. 'Sınav saatinden 14 dakika erken geleni almıyorum' demekle anayasanın 42. maddesini ihlal etmiş olursun. Yazık günah değil mi?" dedi.

Malkoç, Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen "Ombudsmanlık Kurumu ve İşleyişi" konulu konferansta yaptığı konuşmada, geç kaldığı için YGS'ye giremeyen öğrencilerin durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

YGS'YE GEÇ KALDIKLARI İÇİN GİREMEYEN ÖĞRENCİLER

Malkoç, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) geç kaldıkları için giremeyen öğrencilerden kuruma şikayet geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Verilen bu yetkiyi ölçülü kullanacaksın. Bir dakika geç kaldım diye, benim bir yılımı elimden alamazsın. Almaman gerekir. Efendim diğer öğrencilerin konsantresi bozuluyormuş. Geçmişte de bu oluyordu. Kaç tane şikayet geldi size. Veya bunun kaçı basına yansıdı. Ona göre düzenleme yap. Sınavdan 14 dakika önce geliyorum yanına, sen diyorsun ki ben seni sınava almıyorum. Kanaatimce böyle bir hak olmaması gerekir. Kuruma da müracaatlar var. Hukuk çerçevesinde bunları değerlendireceğiz. 'Sınav saatinden 14 dakika erken geleni almıyorum' demekle anayasanın 42. maddesini ihlal etmiş olursun. Yazık günah değil mi?"

KAYNAK: AA
YORUMLAR 90
  • apo 7 yıl önce Şikayet Et
    sabahın köründe kalkıp gelen o kadar insan mal mı :) peki bu adamların hakkı nolacakkkkk?
    Cevapla
  • sitki 7 yıl önce Şikayet Et
    Kanunsa yapin.Degilse yapmayin.Kanunlar devletin temel taslaridir.
    Cevapla
  • Türkiye 7 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da bu yönetmelik çıkarken 42. madde yokmuydu da, şimdi aykırılık oluyor. Tabii ki bende yazık olmuş gençlere diyorum ama her oyununda oynanması için bir kuralı var.
    Cevapla
  • soner 7 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyin bir kuralı olmalı evet sınava girememek üzücüdür ama kurallara uymak gerekir. Bir de kamu görevlisi konumunda olan kişilerin şikayet ve serzenişlerde bulunması değil de çözüm mercii olmaları lazım.
    Cevapla
  • selim 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu atıp tutanların başına inşallah böyle bir şey gelmez. Geç gelen zaten zaman kaybı ile cezalanmış oluyor. ikinci cezaya ne gerek var. Bir yıllık çalışma bi olumsuzluk yüzünden uçsun gitsin. ne güzel ADALET. Havaalanı muhabbeti yapana diyorum ki "Bir olumsuzluk yüzünden birkaç dakika ile uçak kaçıran olmuyor mu? yani herkes vaktinde GİDEMİYOR uçak kaçıran para kaybediyor. tealfisi mümkün. Bu gençlerin ömrü, zamanı ve hayalleri gidiyor. İNŞALLAH SİZİN (o atıp tutanların) VE ÇOCUKLARINIZIN BAŞINA BÖYLE BİR ŞEY GELMEZ.
    Cevapla
  • Akın 7 yıl önce Şikayet Et
    Elbetde kimsenin başına gelmesini kimse istemez amma birazda kurallara uyulsun da
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi