Fidyecileri yakan görüntü, araç kamerasında

İzmir'in Buca İlçesi'nde, fidye çetesinin kaza sürü vererek otomobilde bulunan iki kişiyi kaçırdığı olayın araç kamerasına yansıyan görüntüleri basınla paylaşıldı.

GİRİŞ 23.03.2017 09:16 GÜNCELLEME 23.03.2017 10:07
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Kamera kayıtlarından yola çıkan jandarma, kaçırılan Ö.K. ve M.U.'yı operasyonla kurtarırken, fidye çetesinden de yakalanan 6 kişi tutuklandı. 1 kişinin adlı kontrol şartı ile serbest kaldığı fidye çetesinin elebaşı Mevlüt B. ile 3 kişinin daha arandığı belirtildi.

KAÇIRILMA ANLARI OTOMOBİL KAMERASINA TAKILDI

Olay, geçen 12 Mart'ta saat 17.30 sıralarında Menderes Caddesi Öğretmen Durağı Mevkii yakınlarında meydana geldi. Otomobiliyle seyir halinde olan Ö.K. ve M.U., kontrolsüz olarak yola çıkan otomobil ile çarpıştı. Kazanın ardından kontrolsüz yola çıkan otomobilden inen 4 kişi, Ö.K. ve M.U. ile tartışmaya başladı. Bu sırada hafif ticari araçtan inen tabancalı kişiler, Ö.K. ve M.U.'yu zorla araca bindirerek kaçırdı. 

Terkedilmiş otomobili gören çevredekiler durumu jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen jandarma ekipleri, yaşanan olayın trafik kazası olduğunu ve çevre hastanelerde kazayla ilgili yaralılar olabileceği ihtimali üzerine çalışma başlattı. Herhangi bir yaralıya ulaşamayan jandarma, terkedilmiş otomobilde yaptığı incelemede otomobil kamerasını buldu. Kamera kayıtlarını inceleyen jandarma Ö.K. ve M.U.'nun kaçırıldığını belirledi.

KUYUMCUDAN FİDYE İSTEYECEKLERDİ 

İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kamera kayıtlarından saldırganların kimliğini belirledi. Ö.K. ve M.U.'nun kullandığı otomobilin plaka sorgusunu yapan jandarma, kaçırılanların yakını olan ismi açıklanmayan bir kuyumcuya ulaştı. Kuyumcunun ifadesini almak üzere evine giden jandarma, olayın fidye istemek amacıyla gerçekleştirildiğini saptadı. Aynı esnada fidyecilerin de anlaşmak üzere kuyumcunun evine geldiğini öğrenen jandarma, evin çevresinde önlem alarak gelen 2 fidyeciyi yakaladı. 



Yakalanan fidyeciler ve kamera kayıtlarından kimlikleri tespit edilen Mevlüt B., İ.B., E.B., A.Y.K., B.C.K., N.İ., Ş.K., K.B., A.Y., R.H. ve H.T.'nin Buca ve Gaziemir'deki adreslerine jandarma Komando timlerinin desteğiyle eş zamanlı olarak operasyonlar düzenlendi. Yapılan baskınlarda B.C.K., N.İ., Ş.K., K.B., A.Y., R.H. ve H.T. yakalandı. İfadeleri alınmak üzere karakola götürülen fidyecilerden alınan bilgiler doğrultusunda tekrar harekete geçen jandarma, Ö.K. ve M.U.'nun Karabağlar İlçesi'nin Tırazlı Mahallesi'ndeki dağ evinde tutulduğunu belirledi. Geçen 14 Mart'ta belirlenen adrese operasyon düzenleyen jandarma, Ö.K. ve M.U.'yu kurtarırken, suç örgütünün lideri olduğu belirlenen Mevlüt B.'nin olayda kullanılan tabanca ve tüfekleri evde bırakarak kaçtığını belirledi. Jandarma tarafından yakalanan şüphelilerden B.C.K., N.İ., Ş.K., K.B., A.Y. ve R.H. işlemlerinin ardından geçen 14 Mart'ta sevk edildiği adliyede tutuklanırken, yaşı küçük olduğu belirlenen H.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Jandarma suç örgütünün elebaşı olduğu belirlenen Mevlüt B. ile firari İ.B., E.B., A.Y.K.'nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 20
  • metin 7 yıl önce Şikayet Et
    Cepheye sürgün edelim
    Cevapla
  • çiko 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu şahısları yaşattığınız surece bir değişiklik olmaz....
    Cevapla
  • Mete Uncu 7 yıl önce Şikayet Et
    Öldürün bunları kardeşim. Yaşatmayın. Adam alıkoymak demek ne demek?
    Cevapla
  • tachiwaza 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yi bütün düşmanlar etrafını sarmış, fidyecilerin yaptığı şeylere bakın. Bunlarda 1 gram vatan sevgisi varsa, o zaman ben insan değilim arkadaş. Böylelerine idam verilmeli veya savaşın içine atacaksın ki geberip gidecekler.
    Cevapla
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Kural tanımayanlar bizim canımıza kast eder. Kural tanıyan devlet katili hapishanede yaşatır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında