Yüksekdağ hakkında 10 yıla kadar hapis istemi!

Eski HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın, Mersin'deki konuşmaları nedeniyle yargılandığı davada 10 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi.

GİRİŞ 23.03.2017 13:25 GÜNCELLEME 23.03.2017 17:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Terör soruşturması kapsamında Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Yüksekdağ, Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde "terör örgütü propagandası yapmak, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini alenen aşağılamak" suçlamalarıyla yargılandığı duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Mütalaasını veren savcı ise Yüksekdağ'ın davaya konu çeşitli programlardaki konuşmalarını anımsatarak, sanığın operasyonlarda etkisiz hale getirilen terör örgütü PKK/KCK mensuplarını sahiplenici ve övücü nitelikte sözleriyle terör örgütü propagandası suçunu işlediğini kaydetti.

10 YIL HAPİS CEZASI İSTEMİ

Savcı, Yüksekdağ'ın "terör örgütü propagandası yapmak" suçunun birden fazla işlenmesi nedeniyle 8 yıl, "Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini alenen aşağılamak" suçundan da 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaa hakkındaki savunması sorulan Yüksekdağ da eksik sayfaların kendisine ulaştırılmasının ardından savunma yapacağını söyledi.

Sanık avukatı ise mütalaaya katılmadıklarını vurgulayarak, müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, ek süre talebini kabul ettiği Yüksekdağ'a eksik çözüm tutanaklarının ulaştırılmasına karar verip duruşmayı 20 Nisan'a erteledi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 4
  • NNALİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne 10 yılı arkadaş bu soysuz köpeklerin idam edilmiyorsa zamanla alakalı ceza olmamalı müebbet ceza dan aşa olmaz SERMAYESİ KURTARMAZ HAİNLİĞİ
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    dayadım sırtımı mapushane duvarlarına diye şarkı yazar artık
    Cevapla
  • yasin 7 yıl önce Şikayet Et
    omur boyu tikacaksin bunlari
    Cevapla
  • m.tas 7 yıl önce Şikayet Et
    hemen o kadarcıkmı? hiç vermeyeydiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde torpil: Başkan Yardımcısının eşi müdür oldu
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...