Almanya'nın yasağı operasyonları etkileyecek mi?

Bakan Işık, Alman hükümetinin Rheinmetall'in Türkiye'ye tank savunma sistemleri satmasını engellemesinin operasyonları etkilemeyeceğini söyledi.

Almanya'nın yasağı operasyonları etkileyecek mi?
Almanya'nın yasağı operasyonları etkileyecek mi?
GİRİŞ 24.03.2017 09:11 GÜNCELLEME 24.03.2017 09:11
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bazı Alman şirketlerinin Türkiye'ye silah satışını durdurma kararına yönelik soru üzerine Işık, bazı ülkelerden silah temini konusunda zaman zaman zorlukların yaşanabildiğini belirtti.

ALMANYA'NIN VERMEDİĞİ SİLAHLARI ÜRETMEYE BAŞLADIK

Almanya ile şu ana kadar yaşanan sorunların Türkiye'nin operasyonlarını, hareket kabiliyetini azaltacak nitelikte olmadığını vurgulayan Işık, "Zaten dışarıdan temin edemediğimiz silahların hızla yerlileştirilmesi için de yoğun çaba sarf ediyoruz. Almanya'nın bugüne kadar bize vermediği silahların aslında şu anda biz Türkiye'de üretimine de başlattık." diye konuştu.

Işık, Türkiye ve Almanya'nın NATO müttefiki olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Müttefik olan iki ülkenin birbirine karşı böylesi zorluklar çıkarması kabul edilmez. İsteriz ki NATO ittifakı içerisinde yer alan ve gerçekten hem ticari hem de sosyal ilişkileri çok güçlü iki ülkenin bu konularda kesinlikle bir problem yaşamaması. Bu noktada Almanya'nın aklıselimle davranmasını bekleriz. Yani teröristlere silah temininde, maalesef Alman silahlarını teröristlerin elinde görürken, Almanya'nın bunu görmezlikten gelip Türkiye'deki silah taleplerine karşı bir ambargo görüntüsü vermesini kabul etmeyiz. Bu doğru da olmaz ama her halükarda biz Almanya ile sorunları konuşarak çözmeyi arzu ediyoruz. Bu noktada biz her alanda iş birliğimizi de güçlendirmek istiyoruz."

YORUMLAR 11
  • Kocasolak 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardesim gece gunduz calisin, istiyorsaniz gelip ucretsiz calisirim, para ise yapin bi cagri SILAH icin deyin yeter. Evimi satar getiririm, yeter ki Buyuk Turkiye mazlumlarin kalkani Islam adaletinin keskin kilici olma yolunda SILAH icin istesin CANIMI VERMEZSEM BANA LANET OLSUN. Dolara nasilda vurduk yular, yeter ki sen gøgsumde imani kabart. Demedi deme.
    Cevapla
  • kahbeler 7 yıl önce Şikayet Et
    onlar terorusleri mutefik etmisler dertleri islam basaramayacaklar
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Altay tank fabrika mız vardiya
    Cevapla
  • TOPRAK 7 yıl önce Şikayet Et
    Çinliler gibi taklit etmek çok mu zor? Ne yapabilirler ki bize?
    Cevapla
  • seyirci 7 yıl önce Şikayet Et
    daha iyi üç sene silahsız kalırız kendi silahımızı üretiriz g3 ten daha silahlar ürettik daha nicelerini üreteceğiz teknoloji yavaş yavaş türkiyeye kayıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak