Denizli

Denizli'de toplu açılış töreni

18:38 24 Mart 2017
Denizli'de toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan "İstanbul'a hizmetin bedelini dünyayı, cezaevinin parmaklıkları arkasından seyrederek ödedik. Ülkemize hizmetin bedelini tehditlerle, tacizlerle, bildirilerle, darbe girişimleriyle, hayatımıza kastedilerek ödedik" dedi

Erdoğan, Denizli 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da oylanacak anayasa değişikliğinin 18 maddeden oluştuğuna dikkati çekerek, "Bu 18 maddelik anayasa değişikliği ile ilgili saysak belki 180 tane yalan uydurmuşlar. Dere tepe gezip bunları anlatıyorlar. Badırdayıp duruyorlar, aynen öyle badırdayıp duruyorlar." diye konuştu.

2011 yılından beri adeta yalvar yakar olduklarını, Türkiye'yi tarihinde ilk defa sivil siyaset eliyle yapılan, Meclisin kendi iradesi ile inşa edeceği bir anayasaya kavuşturulması için girişimde bulunduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiç oralı olmadılar, 'İpe un serdiler'. Hatta 60 maddeyi ortak hallettik. Hadi adım atalım, bu CHP kaçtı. Bundan sonrada yumuşama yok böyle. Çünkü bunlar ekmeden biçmeye alışmışlar. Sorumluluk dedi mi hemen sıvışıveriyorlar. İyi de Türkiye'nin meseleleri kaçmakla çözülmüyor ki." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Millete hizmetin sıvışarak yapılamayacağını" vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun için çalışacaksın, ter dökeceksin, mücadele edeceksin, risk alacaksın, gerektiğinde bedel ödeyeceksin. İstanbul'a hizmetin bedelini dünyayı, cezaevinin parmaklıkları arkasından seyrederek ödedik. Ülkemize hizmetin bedelini tehditlerle, tacizlerle, bildirilerle, darbe girişimleriyle, hayatımıza kastedilerek ödedik. Hem elini sıcak sudan soğuk suya vurmayacaksın hem de sürekli itiraz edip kendine paye çıkartmaya çalışacaksın. Yok öyle yağma. Biz diyoruz ki Türkiye, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile daha iyi yönetilecek. Peki anayasa değişikliğine karşı çıkanlar ne diyor. Türkiye'nin böyle daha iyi yönetildiğini söylüyorlarsa darbeleri, koalisyonları, krizleri, kaos dönemlerini savunuyorlar demektir.

Biz diyoruz ki Türkiye, yeni hükümet sistemi ile daha çok yatırım yapacak, daha çok projeyi hayata geçirecek, daha çok büyüyecek daha zengin olacak. Gensorular kalkacak, güvenoyu kalkacak, çünkü güvenoyu kimin yetkisinde, milletin yetkisinde. Beş senede bir. İstikrar olacak, güven olacak. Çünkü hükümet beş yıl ben bu işi götüreceğim diyecek. Herhangi bir pürüz yok. Herhangi bir şikayet mi var. Hemen yazılı soru önergeleri ile anayasa mahkemesine varıncaya kadar, başta cumhurbaşkanı olmak üzere bakanlar olmak üzere hepsi hakkında soru önergesi verebilirsin."

"Anayasa değişikliğine karşı çıkanların ülkemizi ve milletimizi daha iyiye, daha ileriye götürmek konusunda herhangi bir taahhüdünü, sözünü, hayalini duyan var mı." diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Şahsen ben duymadım. Çünkü öyle bir dertleri de yok hedefleri de. 'Hani ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar' diye bir söz var ya. Ülkemiz için dertlenirsek milletimizle birlikte biz dertleniriz. bu dertlere milletimizle birlikte bizler derman oluruz. Onların her şeyleri gibi ağıtları da yalandır. Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girerek devler ligine yükselmeye layıktır. Milletimiz dünyanın en müreffeh en huzurlu en mutlu toplumları arasında yer almayı hak ediyor. Biz bunun için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Yönetim sistemimizi de işte bu sebeple değiştiriyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu görüşlerini paylaştı:

"Şimdi ne diyor: '18 yaşındaki gencin Parlamentoda ne işi var?' 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 yaşındaki gençlerin hepsi de parlamentoya girme hakkına sahip. Bu demek değildir ki parlamento tamamen 18 ila 25 yaş arası gençlerle dolacak. Öyle bir şey var mı? Yok. 25-30 yaş arası şu an parlamentoda 5 milletvekili var. Sorun bakalım bu CHP'ye, sen kaç tane genç gönderdin? Gençler, parlamentoya girmekte kararlı mısınız? Öyleyse siyasette çok daha etkin olacaksınız, çok daha çalışacaksınız. Bu, benim ne kadar hakkımsa sizin de en az o kadar hakkınızdır. Şu anda dünyada 59 ülkede 18 yaş grubu parlamentoya girme hakkı var. Öyleyse, biz ülkemizde de gençliğimizin önünü açacağız. Düşünün, benim ecdadım Fatih, 21 yaşında İstanbul'u fethetmek suretiye bir çağı kapatıp bir çağı açtı mı? Onlara bizim önderlerimiz. Onlar yaptıysa evellallah şimdi de bu gençlerin içerisinden aynı Fatihler çıkacaktır. Çok koşacağız çok çalışacağız, Allah'ın izniyle bunlar da olacak. Bu değişimi hayata geçirmeden, hedeflerimize ulaşamayacağımızı gördük, görüyoruz.

Buradan Denizli'ye, tüm halkıma sesleniyorum: Büyük Türkiye için evet mi; Güçlü Türkiye için evet mi; müreffeh Türkiye için evet mi; istikrarlı Türkiye için evet mi. Denizli böyle diyorsa 16 Nisan'da sandıklar patlayacak demektir. Şimdiden hayırlı olsun. Şu Denizli tarımda ve sanayide elde ettiği başarılarla ülkemizin örnek şehirlerinden biri. Dış ticaret hacminde 81 ilin içinde 7. sırada. Bunun için Türkiye'nin ihracatını Denizli'nin bir evladına Nihat Zeybekci kardeşimize emanet ettik. Tekstilden madenlere kadar geniş bir alanda üretim üssü haline gelen bu şehrimizle gurur duyuyoruz. Geçen yılki ihracatı 2,5 milyar lirayı bulan Denizli'nin bu gayretine biz de son 14 yılda 16 milyar liraya yakın kamu yatırımı yaparak destek olduk."

Bugün de toplam yatırım tutarı 953 milyon lira olan eser ve hizmetlerin toplu açılış törenini gerçekleştirdiklerini anlatan Erdoğan, "Daha birçok yatırımlarla devam edeceğiz ama şu 23 gün, 16 Nisana kadar durmak yok, yola devam, çok gayret edeceğiz. Eğitimde, sağlıkta, birçok alanda atılan adımlarla Denizli'nin çok daha farklı bir konuma doğru taşıyoruz. Ülkemize, şehrimize hayırlı olsun." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Acıpayam, Sarayköy ve Serinhisar ilçelerine bu yılın sonuna kadar doğalgazın getirileceğini bildirdi.

 

Erdoğan, yatırımların kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik etti.

- Notlar

Tören alanında, Olimpos Dağı’nın çocukları varsın titresinler, Hira Dağı’nın evlatlarının dirilişini izlesinler”, “Sen geldin adalet güneşi doğdu”, “Sözünüz sözümüz, sevdanız sevdamız, davanız davamızdır”, “Her zaman seninle olceez, evet deyip durceez gari”, “Hedeflerimizden vazgeçmeceez, yolumuzdan dönmeceez, evet deyip durceez gari”, “Seninle yürüdük, seninle büyüdük, seninle başardık”, ”Çıktığın kutlu yolda her zaman seninleyiz Reis”, “Milletin hizmetkarı, büyük liderimiz, Denizlimiz’e hoşgeldiniz” şeklindeki pankartlar dikkat çekti.

Konuşmalar öncesinde başkanlık sistemine ilişkin görüşlerin yer aldığı bir video gösterimi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yanına gelen bir çocukla fotoğraf çektirdi.

Konuşmasını tamamlayan Erdoğan'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından Denizli'nin bağımsızlık sembolü olan sancak takdim edildi.

- İhracatçılara yeşil pasaport


Öte yandan, yurt dışında iş adamlarının daha etkin bir şekilde yer alabilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ve onayıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla ihracatçılara yeşil pasaport verilmeye başlandı.

Bu kapsamda Erdoğan bazı bölge iş adamlarının yeşil pasaportlarını takdim ederek, kendilerinden başarılarla dolu bir süreç beklediğini, özellikle 16 Nisan'dan sonra ihracatın artırılmasına ilişkin söz istedi.

Törende, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, milletvekilleri, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da hazır bulundu.

 

 

- Yaklaşık 1 milyar lira olan 112 kamu yatırımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Denizli'de çeşitli bakanlıklara ait yaklaşık 1 milyar lira olan 112 kamu yatırımının açılışını gerçekleştirdi.

Bu kapsamda, açılışı yapılan yatırımlardan bazıları şöyle:

"Denizli İl Müdürlüğü Hizmet Binası, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 112 Acil Çağrı Merkezi İnşaatı, Emniyet Amirliği Hizmet Binası, 18 okul, 750 öğrenci kapasiteli 4 pansiyon ve yurt binası, 1 otistik çocuklar özel eğitim ve uygulama merkezi, 231 yataklı 3 devlet hastanesi ve 2 sağlık hizmetleri istasyonu, Denizli-Acıpayam Yeşilyuva Göleti ve Sulaması, Denizli-Acıpayam ve Serinhisar Ovası Ana Tahliye Kanalı Sanat Yapıları, Dalaman Çayı Islahı Yenilenmesi, Muhtelif Bölgelerde Park ve Mesirelik Alan Yapım ve Onarım İşi, Fatih, Cumhuriyet, Deliktaş, Siteler Mehmetçik, Alt Yapı Şebeke İnşaatı ve Scada Sisteminin Kurulumu, kapalı pazar yerleri, düğün salonu, çarşı dükkanları, çeşitli kamu kurumlarına ait hizmet binaları, 1 ilçe adalet sarayı, 1 gölet, 3 köprü, 1 kavşak, 1 huzurevi."

(Bitti)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.