Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na: Evet de iktidar ol!

Başbakan Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, “Bozuk plak gibi her gün 'hayır hayır' diyeceğine, 'evet' de ve milletin desteğini alıp iktidar ol” dedi.

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na: Evet de iktidar ol!
Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na: Evet de iktidar ol!
GİRİŞ 26.03.2017 13:49 GÜNCELLEME 26.03.2017 16:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu programı kapsamında, Uşak’ta bir miting yaptı. 

Uşak halkının 16 Nisan’da 'evet' oyu vereceğini belirten Yıldırım, “Milletimiz için demokrasi için önemli bir halkoylaması var. 16 Nisan’da önemli bir oylama var. Uşak’ın 16 Nisan’a hazır olduğunu görüyorum. Türkiye gelecek hedeflerine, 2023 hedeflerine, büyük Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine bu anayasa ile gidip değiştireceğim diyeceksiniz. Uşak işi bitirmiş ve size yakışanı yapıyorsunuz. Şu anda Cumhurbaşkanımız, Allah’a şükür işbaşında ve memleket için gece gündüz demeden gayret ediyor. Başbakan kardeşiniz gene canla başla çalışıyor. Bakanlarımız, meclisimiz çalışıyor ve hep gayret ediyoruz. Amacımız memleketin daha ileriye gitmesi ve milletimizin dertlerine derman olmak ve sorunlarını çözmek. Şu anda bir sorun var. Sorun yok deniliyor. Tamam şu anda sorun yok ama bu böyle olacak diye bir garanti yok. Niye? Bakın 7 Haziran’da seçim oldu ve hiçbir parti tek başına iktidar olacak çoğunluğu alamadı. Ama HDP diye bir parti çıktı ve bizim arkamızda kandil var sizi bir kaşık suda boğarız dedi. Türkiye’ye meydan okudu. Öyle bir değişiklik getirelim ki tek başına bir hükümet çıksın. İşi şansa bırakmayalım. Bugün AK Parti ve yarın başka birisi olsun. Tek başına güçlü iktidar olunsun. Bu bölgede güçlü olunmazsa işimiz zor ve biz bunun mecburiyetindeyiz. Onun için bu değişikliği getirdik” dedi.

"ETRAFIMIZDAKİLER HOROZLANMASIN"

AK Parti Hükümeti’nin Türkiye’de birçok yeniliği gerçekleştirdiğini dile getiren Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: 

“Türkiye değişti, çok büyük otoyollar yaptık, güzel hizmetlere imza attık. 14 yıl sizlerin desteği ile AK Parti olarak destan yazdık. Bizden önce, bunların hiçbiri yapılmamıştı. Bizler bu kazanımların kaybedilmemesini ve sürekli kazanılmasını istiyoruz. Sürekli kazanınca ne olacak, Türkiye güçlenecek ve etrafındakiler horozlanmayacak. Herkes haddini bilecek. Bugün AK Parti, yarın başka parti.”

EVET DE İKTİDAR OL!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Yıldırım, “Hayır hayır diye bozuk plak gibi diyeceğine, sen de evet de ve milletin gözüne gir iktidar ol. Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemiyle ekonomi şaha kalkacak. Çok daha büyüyeceğiz. AK Parti döneminde bir Türkiye’yi 3 Türkiye yaptık. Şaka değil. 2001 krizini gençlerimiz belki hatırlayamaz. Yazar kasa, Anayasa kitapçığı, batan bankalar, Türkiye’nin yerle bir olduğu ve IMF’nin kasamıza el koyduğu o günleri hatırlayın. İşte Türkiye bugünleri bir daha yaşamasın diye, diyoruz. Erdoğan için değil, her doğan için buna ihtiyacımız var. Terörle mücadele daha da gelişecek ve artacak. Kaçacak delik arıyorlar. Dün Siirt'te ve Hakkari’deydim. Tıpkı Uşak gibi ay yıldızlı bayraklar dalgalanıyor. Daha önce burada insanlar bayraklarını çıkaramıyorlardı. Vatandaş sindirilmişti. Şimdi vatandaş ve devlet bir olmuş, teröristler de kaçacak delik arıyorlar. Nereye giderse gitsinler, peşlerindeyiz ve enselerindeyiz. Bak ne diyor, 16 Nisan’da tek vatan, tek devlet, tek millet ve tek bayrak için kararımız evet. Uşak’a yakışan da budur. Türkiye dış politikasında daha güçlü olacak. Yatırımlar daha hızlanacak, yeni iş ve aş imkanları ortaya çıkacak. Uşak büyük ve güçlü Türkiye’ye hazır mı? Türkiye’nin önünü açacak sisteme hazır mısınız” dedi.
18 yaşındakilere seçilme hakkı tanıyacaklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, koşuşmasına şöyle devam etti: “Biz 18 yaşındakilere seçilme hakkı veriyoruz. Gelin görün ki bu CHP ve HDP, buna karşı çıkıyor ve 9 buçuk milyonluk genç nüfusu yok sayıyorlar. Aynı gençlere 'hayır' sloganları reklamları yaptırıyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Efendim diyor, 18 yaşında milletvekili olacak ve 2 yıl sonra ömür boyu emeklilik kazanacak. Yalan, var mı böyle bir şey. Emekli olmak için ister cumhurbaşkanı, ister başbakan, ister işçi ol, en az 25 sene çalışmak gerekiyor. Yetmez, 25 yıl prim ödeyeceksin, yetmez, şimdi yaş da var eğer yaşında tutarsa emekli olacaksın. Bütün bunları biliyor ve milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Diyor ki askerlikten muaf olacak. Doğru değil yanlış, erteleme var. Üniversiteye gidenler var onlar erteliyor. Bununla aynı. Şimdi bu 9 buçuk milyon gencin yarısı kız. Onları hiç saymıyor, onların hiç askerlik derdi yok ve sizi saymıyor bu adam. Sizi yok sayıyor ve kafasında kızlarımıza yer yok. Bunlar çağ dışı ve bunların modeli daha eski. Anayasa 82 model, bunlar 1930 model. Bu zihniyetle bir yere gidilmez. CHP bu değişime hayır diyor, ama niçin hayır dediğini ben anlamadım. Çünkü neyi değiştiriyoruz. Mecliste kavga ettikleri ve sağa sola saldırdıkları için değişikliğin ne getirip getirmediğini okumamış. Aynen bozuk plağa döndü ve dönüyor dönüyor, aynı şeyler. Bir bozuk saat bile günde 2 sefer doğruyu gösterir. Bunlar bozuk saati bile aratmaya başladılar. Bu CHP, 1950’den beri iktidar olamadı. Ancak darbelerle fırsat bulursa iktidarın bir kenarından tutundu. Bunların tecrübesi yok ve atıp tutuyorlar. Rahmetli babaannemin dediği gibi 'üfle evladım üfle, kaval elin yel Allah’ın.'”

"MİLLİYETÇİLER FETÖ’NÜN OYUNCAĞI OLUR MU?"

MHP'lilere seslenen Başbakan Yıldırım, “Şimdi bu Anayasa değişimine PKK, HDP, Avrupa ve Türkiye’nin düşmanları hayır diyor. Yahu onları anladık da sen niye hayır diyorsun CHP. Şimdi bir de milliyetçilik adına 'hayır' kervanına katılan maskeliler var. Siz nasıl milliyetçisiniz. Ülkücü ve MHP’li kardeşlerim PKK’yla aynı safta duranlara cevabı verir. Milliyetçi FETÖ’nün oyuncağı olur mu? Milliyetçi Türkiye düşmanlarıyla iş tutar mı sanıyorsunuz? Ülkücü, milletini ve vatanını sever. Vatanı ve bayrağı için ne yapacağını çok iyi bilir” dedi.

YORUMLAR 3
  • murat murat 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın büyüğüm o ne derse desin iktidar olması kırmızı kar yada balığın kavağa çıkma olayıyla alakalı....
    Cevapla
  • Fuzul 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam ol da sen cumhurbaşkanı ol demek istemiş..
    Cevapla
  • Durmuş özlü 7 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar evet evet evet evet
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor