İstanbul'da oy kuyruğu oluştu!

Bulgaristan seçimleri için Türkiye'de sandığa giden binlerce kişi, Kiril alfabesiyle dilekçe yazmak zorunda bırakıldı.

İstanbul'da oy kuyruğu oluştu!
İstanbul'da oy kuyruğu oluştu!
GİRİŞ 26.03.2017 14:37 GÜNCELLEME 26.03.2017 14:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin kuzeybatı komşusu Bulgaristan, bugün sandık başında. Türkiye'de yaşayan Bulgaristan vatandaşları İstanbul, İzmir, Bursa, Edirne, Kocaeli, Manisa, Yalova, Tekirdağ, Kırklareli ve Ankara gibi şehirlerde oy kullanıyor. Ancak Sofya yönetiminin Türkiye'deki sandık sayısını 140'tan 35'e düşürmesiyle oy verme merkezleri önünde uzun kuyruklar oluştu.

İSTANBUL, BURSA, İZMİR VE KOCAELİ

Anadolu Ajansı, sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına giden seçmenlerin saatlerce beklemek zorunda kaldığını bildiriyor. Yoğunluğun en çok hissedildiği iller İstanbul, Bursa, İzmir ve Kocaeli.

KİRİL ALFABESİ ZORUNLUĞU

Bir başka sorun ise, Bulgaristan'ın aldığı AB dışındaki ülkelerde oy vereceklerin sandık başında Kiril alfabesiyle dilekçe doldurması şartı. Son anda getirilen kural, binlerce seçmenin sert tepkisine yol açtı. Sandık başında doldurulması gereken söz konusu dilekçeler, Kiril alfabesini bilmeyen Bulgaristan vatandaşlarının sorun yaşamasına yol açıyor.

Bu durum Türkiye'deki binlerce çifte vatandaşın oy kullanmasını güçleştirecek ve yanı sıra Türkiye'deki sandıklardan daha az sayıda oy çıkmasına neden olacak.

OTOBÜSLERLE TAŞIDILAR

Avcılar'da oy kullanan ve bölgedeki vatandaşların oyunu rahat kullanması için çalışan Bulgaristan göçmeni Mehmet Özgür, Anadolu Ajansı'na şu bilgileri verdi: "1989'da yaklaşık 500 bin Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç oldu. Buna rağmen gördüğünüz gibi Bulgar zulmüyle karşı karşıyayız. Avcılar'daki sayı E-5'e kadar taşmış. Türkiye'de çifte vatandaş olarak oy kullanabilen 350 bin Bulgaristan göçmeni var. Çok büyük yoğunluk yaşanıyor. Biz vatandaşlarımızın tümüyle oy kullanabilmesi için yoğunluğa göre sandıktan sandığa otobüslerle insan taşıyoruz. İnşallah tüm vatandaşlarımız oyunu kullanabilecek."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Bahadır 7 yıl önce Şikayet Et
    Türk partisi bölündü, yeni "kurdurulan" parti % 3'ün altında oy aldı. HÖH geçen seçimlere göre oy kaybetti, % 8 oy alabildi. Böldürenler mutlu mu?
    Cevapla
  • bg turk 7 yıl önce Şikayet Et
    ruslarla ucak krizinde Turkiyeden yana tavir alan DOST partisune desteklerinizi bekliyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı