Fethullah Gülen'in kuzeninden şaşırtan istek!

FETÖ soruşturmasında tutuklanan Fethullah Gülen'in amcasının oğlu Şemsettin Gülen'in, avukatına soyadını değiştirmek istediğini söylediği öğrenildi.

Fethullah Gülen'in kuzeninden şaşırtan istek!
Fethullah Gülen'in kuzeninden şaşırtan istek!
GİRİŞ 28.03.2017 09:22 GÜNCELLEME 28.03.2017 09:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kocaeli'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Fethullah Gülen'in amcasının oğlu 64 yaşındaki Şemsettin Gülen'in avukatı Nurcan Özlen, müvekkilinin 'Gülen' soyadını taşımaktan memnun olmadığını, değiştirmek istediğini söyledi.

GEÇEN AĞUSTOS AYINDA TUTUKLANDI

Kocaeli'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Fethullah Gülen'in amcasının oğlu Şemsettin Gülen geçen yıl Ağustos ayında tutuklandı. Şemsettin Gülen, terör örgütü üyelerinin aralarında haberleşmek için kullandığı programlardan Kakao Talk isimli haberleşme programı, evinde ve aracında yapılan aramada Fethullah Gülen'e ait görsel metinler ve ses kayıtları ele geçilirken, 'Terör örgütü üyesi olmak' suçundan Kocaeli 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yargılanmaya başladı. Şemsettin Gülen duruşmada, Fethullah Gülen'in amcasının oğlu olduğunu belirterek, en son 1997 yılında görüştüklerini, mesajlaşma programlarını kullanmadığını belirtti.

"EVDE ELE GEÇEN EŞYALAR BANA AİT DEĞİL"

Şemsettin Gülen evinde bulunan dijital materyallerle ilgili olarak savunmasında, "Evde ele geçen eşyalar bana ait değil. Ben emekliyim ama makine kurulum işi yapan bir şirkette de çalışıyorum. Gözaltına alınmadan 1 hafta önce Eskişehir'deydim. O sırada Bursa'da çalışan büyük oğlum Abdülhamit Gülen evimize gelmiş. Benim dinlemem için arabanın torpidosuna ilahiler yüklediği flaş belleği bırakmış. Ses kayıtlarını da o yüklemiş. Şifreli çantadakileri de o bırakmış. Çantanın şifresi açıktı. Kilitli bulunmuyordu. Oğlum benden önce Bursa'da gözaltına alınıp tutuklandı. Eve gelip bazı eşyalar bıraktığını kendisi de söylemiş. Ben aramalarda ele geçen eşyalardan emniyette haberdar oldum" dedi.

AVUKATI AÇIKLADI: SOYADINI DEĞİŞTİRMEK İSTEMİŞ

Şemsettin Gülen'in avukatı Nurcan Özlen ise, "Müvekkilim bu soyadını taşımaktan memnun değildir ve değiştirmek istediğini bize söylemiştir. Evdeki materyalleri oğlunun bıraktığını Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde oğlu ile ilgili olarak görülen davadaki beyanlarından ve oğlunun takipte olduğundan evine gelip gidişinin iddianamede yazılı olduğundan tespit edilebilir. Müvekkilimin tutuklu kaldığı sürenin göz önüne alınarak adli kontrolle tahliyesini talep ediyorum" diye konuştu.

MAHKEME DURUŞMAYI ERTELEDİ

Mahkeme heyeti, Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nden dosyanın bir kopyasının istenmesine, evde ele geçirilen telefon hattının kime ait olduğunun belirlenmesine, Şemsettin Gülen'in tutukluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • Polat 7 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi olayları bizzat tarihin içinde yaşıyoruz. Bu Gülen örgütü insanlık tarihinin görmediği kadar takiyyeci, aşağılık, satıcı, karaktersiz, bir örgüttür. Tarihin ileriki dönemlerinde benzer örgütler ortaya çıktığında, bu Gülen örgütü bizim için kriter olacak. Adam resmen savunmasında oğlunu satmış. Evdeki ele geçirilen eşyaların oğluna ait olduğunu söylüyor
    Cevapla
  • iso 7 yıl önce Şikayet Et
    bu millet soyadınızı zaten değiştirdi HAYIN koydu.
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce gülenci savcı emriyle gülenci polis ve askerler, bir adamı harcamak için evine aramaya giderler ve o şahsın evine kendi bıraktıkları suç aletleri ele geçirip adamı tutuklarlardı. Onlar bu işi çok yaptılar. Sizi gidi Müslüman adı altında Yahudiler sizi...
    Cevapla
  • Koca Seyit 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu adamın soyadını GÜLMEYEN yapın.
    Cevapla
  • yucel 7 yıl önce Şikayet Et
    ne aoluyor yanı soyadını degısınce bıtecek mı hersey bunak ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…