İçişleri Bakanlığı harekete geçti! Büyük operasyon

2015'ten bu yana çukurlara gömülen PKK'ya 2’nci dalga operasyon geliyor. Böylece referandum öncesi teröristlerin sınır ötesinden sızması önlenecek

İçişleri Bakanlığı harekete geçti! Büyük operasyon
İçişleri Bakanlığı harekete geçti! Büyük operasyon
GİRİŞ 29.03.2017 04:25 GÜNCELLEME 29.03.2017 04:26
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı, Temmuz 2015'te 'özerklik' oyununa başlayan terör örgütü PKK'ya yönelik Türkiye'nin Suriye ve Irak sınırındaki 12 merkezde ikinci dalga operasyon başlatma kararı aldı. 16 Nisan'da yapılacak referandum için FETÖ ile birlikte 'hayır' cephesinin başını çeken PKK'nın, seçim güvenliğini tehlikeye atmasının önüne geçilecek.

SIZMALAR ÖNLENECEK

Çukur-barikat operasyonlarının gerçekleştirildiği Suriye ve Irak sınırındaki Mardin'in Dargeçit, Derik, Kızıltepe ve Nusaybin ilçeleri, Şırnak merkez ve İdil, Cizre, Uludere, Silopi ilçeleri, Hakkâri'nin Çukurca, Şemdinli, Yüksekova ilçesi olmak üzere12 merkezde başlayacak operasyonlarla terörist unsurların referandum öncesi sınır ilçelere sızmaları önlenecek.

KALINTILAR TEMİZLENECEK

Terör örgütü PKK'nın sınırdan alabileceği destekle kendilerince kritik gördükleri bu merkezlerde yeniden hareketlenme ihtimaline fırsat verilmeyecek, terör kalıntıları etkisizleştirilecek. İçişleri Bakanlığı gerekli görülmesi halinde sokağa çıkma yasağı ilan edecek.

BÖLGE İNSANI İNSANCA YAŞAM İSTİYOR

Öte yandan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın (KDGM) Doğu ve Güneydoğu'da gerçekleştirdiği son saha çalışması da bölge halkının terörist unsurları istemediğini bir kez daha ortaya koydu.

İMAR ÇALIŞMALARI SÜRECEK

Bu arada eşzamanlı olarak terör operasyonlarının yapıldığı merkezlerde yeniden imar çalışmaları sürdürülecek. Şırnak merkezde 5 bin 40 adet konut, Silopi ilçesinde bin 696 adet konut, İdil ve Cizre ilçelerinde ise 3 bin 587 konut ile 306 yeni işyeri, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 4 bin 245 konut, 353 işyeri yapımı tüm hızıyla devam edecek.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 14
  • iso 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın yetkililer personel sıkıntısı varsa arayın geleyim en azından ekmeğini yediğim vatanıma ufakta olsa hizmetim dokunsun. ve ecrinide sadece Allahtan c.c beklerim inşallah.
    Cevapla
  • Amin 6 yıl önce Şikayet Et
    Hainlerin hepsi geberir inşallah. Allahım sen yücesin. Yüce gönüllü olanları seversin. Ordumuza ve güvenlik güçlerimize destek ver. Sen büyüksün. pkk vb kimi bilmem ne bela büyüklenenleri kahret.
    Cevapla
  • Kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletimizin yetkililerine duyurulur: pkk nın referandum günü sandıkları kaçırarak referandumda şaibe oluşturmaya çalışacağına dair duyum var. pkklı ve fetöcü memurların hala görevde olduğunu unutmamak lazım. sandık görevlilerine dikkat etmek lazım.
    Cevapla
  • pkk avcisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Galip olan Allah cc dür Yigitlerim askerlerim can kardeslerim sizi yarantan Allaha kurban. doguran analara paspas olurum. siz bizim gozumuzun nurusunuz.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    allah yar ve yardımcınız olsun.sonsuzadek nice zaferlere.galipolan allahtır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı