Kandilli'den korkutan deprem açıklaması!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Marmara'da şu anda 7.2 büyüklüğünde bir deprem enerjisi biriktiğini söyledi.

Kandilli'den korkutan deprem açıklaması!
Kandilli'den korkutan deprem açıklaması!
GİRİŞ 29.03.2017 12:41 GÜNCELLEME 29.03.2017 12:43
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Prof. Özener, "Türkiye ve yakın coğrafyasında, Türkiye'nin etkilenebileceği Ege'de, Akdeniz'de yaklaşık her 3,5 yılda 7'nin üstünde bir deprem meydana  geliyor. Türkiye kara sınırını da düşündüğünüzde Türkiye'de yaklaşık 6,5-7 yılda bir 7'nin üstünde depremin olması sürpriz değil" dedi.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Özener şöyle konuştu:

"Marmara'da şu anda 7,2'lik bir deprem enerjisi birikmiş durumda. Dolayısıyla Marmara'da şu anda da bir deprem olabilir, belki bir, belki beş, belki 10 yıl sonra da olabilir ama olacağı kesin. Çünkü fay hattı geçiyor, tarihsel depremler var, tarihi depremler tekrarlanıyor. Bir gün bu depremi yaşayacağız ama ne zaman yaşayacağımızı maalesef kimse bilmiyor.

Kuzey Anadolu Fayı 1939'da Erzincan'dan kırılarak geldi, 17 Ağustos Gölcük ve 12 Kasım Düzce depremleriyle nihayetlendi. Kırılmayan bir sonraki kısmı Marmara Denizi içinden geçiyor. Türkiye'de 7'nin üstünde deprem beklenebilecek bölgeler var, farklı yerlerde yine 7'nin üstünde deprem olabilecek fay hattı var.

Ama Türkiye'de insanların en çok ilgisini çeken yer Marmara. Deprem İstanbul'a ne kadar yaklaşırsa insanların depreme ilgisi o kadar artıyor. Çünkü ekonominin kalbi, nüfusun kalbi İstanbul'da. Dolayısıyla İstanbul'a depremin yaklaşması, deprem konusuna insanların ve karar vericilerin ilgisini daha çok artırıyor."

Prof. Özener, Türkiye'de 3'lük depremin 4'lük depremden daha fazla olduğu bilgisini de verdi: "Yani depremin büyüklüğü arttıkça görülme sıklığı azalıyor."

YORUMLAR 5
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Hamile kadın heyacanla uzman dokturun cevabını beklemiş. bayan senin ya kızın olacak ya da oğlun demiş. Veya uçurumdan düşen biri için ya ölecek ya sağ kalacak demiş biri. Bu haberde öyle. Ben de deyim büyük deprem ya bugün olacak ya yarın yada 1 yıl yada 10 yıl yada 50 yıl sonra olacak. eeee so what?! Geçin bunları japonya gibi depreme karşı dayanıklı yapılar yapılması ve kontrolü ve miadını doldurmuş(100 yıllık çürük binaların derhal yıkılması, dere, ırmak/nehir deprem anı ve sonrası insalar kurumlar nasıl organizeli davranacak bunların eğitimi verilmelidir. Aha size bir önerim de deprem riski yüksek yerde yaşayanaların binalarının içine hava yastıkları monte edilsin.
    Cevapla
  • zonan 6 yıl önce Şikayet Et
    Geçtiğimiz günlerde uzmanlar ,İstanbul için yakın zamanda deprem riski olmadığını söylediler.Aynı zamanda Haarp teknolojisiyle mart ayında ABDtarafından deprem çalışmaları Tesla yapılacak.dedi araştırmacılar.Bu günlerde neler oluyor?Rusya ve Türkiye de .Allah tuzak kurucuların en iyisidir...
    Cevapla
  • kesin 6877 6 yıl önce Şikayet Et
    inşallah o deprem hiç bir zaman gerçekleşemeyecek
    Cevapla
  • Arif ERDOĞAN 6 yıl önce Şikayet Et
    bende profesörüm bu açıklamaya göre. öleceğiz ama belki 5 dk sonra belki 5 yıl sonra belki 20 yıl sonra ama mutlaka öleceğiz deprem olacağı gibi...
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu Adam nedir böyle ya! biri dur demiyecekmi? bu profesöre! Milletde psikoloji bırakmadı!?..kesinlikle soruşturma açılmalı!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar