Bombaları ellerinde patladı! Kimlikleri belli oldu

İzmir'de hazırladıkları el yapımı patlayıcıları kendi ellerinde patlatan iki teröristin kimliği belli oldu. Teröristlerin hedeflerinde güvenlik güçlerinin olduğu ortaya çıktı.

GİRİŞ 29.03.2017 13:42 GÜNCELLEME 29.03.2017 14:00
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İzmir'de güvenlik güçlerine yönelik eylem hazırlığındaki teröristlerin PKK ile bağlantısı kesinleşirken, kaos ortamı oluşturmak isteyen teröristlerin kimlikleri de belli oldu.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

İzmir'in Buca ilçesinde gece saatlerinde ardı ardına meydana gelen iki patlama, büyük paniğe neden olmuştu. Patlamayla ilgili yeni ayrıntılar da ortaya çıktı. PKK ile bağlantısı kesinleşen teröristler, gece saatlerinde Bayındır'dan İzmir'e geldi. Akraba olan ve Mardin nüfusuna kayıtlı olan Sait Aktaş ve Hakan Adak önce bir patlayıcıyı çöp konteynerine tuzakladı. Teröristler daha sonra da beyaz bir aracın içerisinde diğer patlayıcıyı hazırlamaya başladı. Bu sırada el yapımı patlayıcı büyük bir gürültüyle ellerinde infilak etti. Patlamayla birlikte teröristlerden Sait Aktaş hayatını kaybederken, diğer terörist Hakan Adak ise ağır yaralandı.

GÜVENLİK GÜÇLERİNİ HEDEF ALMAYI PLANLAMIŞLAR

Teröristlerin hain planları da emniyet yetkililerinin titiz çalışmasıyla deşifre oldu. Çöp konteynerine tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmek isteyen teröristler, güvenlik güçlerinin dikkatini çekerek daha fazla zayiat verilmesini planladı. Ancak emniyet güçleri olayı fark etti. Patlamayla kaos ortamı oluşturmak isteyen iki PKK'lının oyunu da bombanın infilak etmesiyle bozuldu. İzmir Emniyeti iki teröristin bağlantılarını araştırmaya başlarken, soruşturmanın titizlikle sürdüğü öğrenildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • Kağan 6 yıl önce Şikayet Et
    Anası vede babası bu hainleri bildirmedikleri için içeri atılsın,çevreye ve kamuya verdiği maddi manevi zararlar tahsil edilsin.Terörist geberdi, kurtuldu, olmasın.
    Cevapla
  • emk pöh 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sen her şeye kadirsin sana ve emrine şükürler olsun sen bu hainleri kendi inlerinde kendi bombalarıyla kahru perişan eyle Amin
    Cevapla
  • Deli Çavuş 6 yıl önce Şikayet Et
    her zaman dua ederim zalimlerin tuzaklarını kendi başlarına geçir.Ülkemiz için çokca dua edelim kardeşlerim.
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    kopekler sizi az kaldi 16 nisandan sonra birbirinizi yiyceksiniz,
    Cevapla
  • BOZKURT 6 yıl önce Şikayet Et
    Hızlı bir şekilde ambulansın sireniyle acil kapısından içeri alırlar sonrasında yoğun bakım ünitesine, bütün doktorlar seferber edilir ve nihayetinde yaşama tutunması için gayret sarf edilir...başarılı bir operasyonun ardından hasta kurtarılır ve servise alınır.sağlıklı bir şekilde ceza evine konur,bu aşamadan sonra hain çıkacağı günü beklerken, aynı ambulanslarla hastanelere ne kakar çok polis asker gönderirim planları yapmaya başlar,sıcacık çayını ve kahvesini yudumlarken...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maskeli saldırgan yalnız değilmiş! Tribün görüntüleri ortaya çıktı
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi