'Fesih ile yenileme arasında olağanüstü fark var'

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, anayasa değişikliği paketinde Cumhurbaşkanı'na meclisi feshetme yetkisinin verilmediğini belirterek,

GİRİŞ 31.03.2017 13:28 GÜNCELLEME 31.03.2017 14:27

Veysi Kaynak, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin Kahramanmaraş'ta düzenlediği programda iş adamlarıyla bir araya geldi. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Fatih Mehmet Erkoç, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan'ın da katıldığı toplantıda konuşan Veysi Kaynak, TÜİK'in açıkladığı verilere göre Türkiye'nin 2016'da yüzde 2.9'luk bir büyüme ortaya koyduğunu söyledi.

"MİLLET İRADESİ ÜZERİNE HİÇBİR ŞEY OLMAZ"

16 Nisan'da yapılacak olan referandumun millet iradesinin yönetime yansıyacağı bir referandum olacağını ifade eden Kaynak, "Millet egemenliği ve millet iradesi üzerinde hiçbir şey olmaz. Çünkü bizim milletimiz basiretlidir, bizim milletimiz yanlış yapmaz. Azıcık yanlış yaptığında da kendisi düzeltir başkasına fırsat vermez. 1999'da rahmetli Ecevit'i birinci parti yaptı, hemen 3 sene sonra 2002'de yüzde 1'in altına düşürdü. Millet kendi yanlışını kendisi düzeltir, kendisi telafi eder" diye konuştu.

Kaynak, "Fesih ile yenileme arasında olağanüstü bir fark var. Bu meclisi feshetmek demek, milleti feshetmek demektir. Buna da zaten Allah'tan başka kimsenin gücü yetmez" dedi.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?