16 Nisan’dan sonra sınır ötesi operasyon geliyor

Terör örgütü PKK/YPG, Suriye’de 100 bin kişilik ordu kurmak için çalışıyor. Bu gelişmeler Ankara'yı harekete geçirdi. Referandum sonrası Irak-Suriye politikası yenilenecek

16 Nisan’dan sonra sınır ötesi operasyon geliyor
16 Nisan’dan sonra sınır ötesi operasyon geliyor
GİRİŞ 02.04.2017 13:20 GÜNCELLEME 02.04.2017 13:21
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin odaklandığı referandumdan sonra hükümeti; dış politikada, terörle mücadelede ve iç siyasette çok önemli gelişmeler ve karar süreçleri bekliyor. Referandumdan sonra; bölgedeki son gelişmeler ışığında; Irak, Suriye, Avrupa Birliği, Rusya, ABD ilişkileri, izlenen politikalar gözden geçirilip yeni adımlar atılacak. Terörle mücadelede sahadaki son durumun fotoğrafı çekilip yeni stratejiler izlenecek.

YENİ BİR YOL HARİTASI ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Gazete Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre 16 Nisan’da referandum sandığından çıkacak sonuç, kuşkusuz birçok adımın atılmasında belirleyici olacak ancak özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra siyaset kurumunda, bir arındırma sürecine girileceği ifade ediliyor. Bunun yol ve yöntemine de referandumdan sonra karar verilecek. 

İç politikadaki ikinci mesele, FETÖ’nün içlerine girip tahrip ettiği kurumların yeniden yapılandırılması, kurumsal kapasitelerin güçlendirilmesi. Bu konuda reform niteliğinde adımlar gelebilir. 2019’a kadar geçecek sürede çıkabilecek sorunlara ve çözümlerine ilişkin bir yol haritası üzerinde çalışılıyor.

DIŞ POLİTİKADA RADİKAL ADIMLAR ATILABİLİR

Avrupa Birliği ile yaşanan kriz başka olmak üzere yeni ABD yönetimi ile politikaların uyumlaştırılmasına ve sorunların giderilmesine yönelik girişimlerde bulunulacak. Rusya ile normalleşme iradesinden sonra ilişkilerin seyri gözden geçirilecek. Buna komşularla ilişkiler de dahil. 

Suriye, Irak, ABD, Rusya, AB ilişkilerinde radikal kararlar ve adımlar atılabilir. Özellikle AB ile yaşanan süreçle ilgili kullanılan dilin yumuşaması ve ortak aklın işletilmesi bekleniyor. Şu anda konjonktürel olarak bazı adımlar atılamıyor.

PKK/YPG’YE YÖNELİK SINIR ÖTESİ OPERASYON GÜNDEMDE

Sahada terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen başarılı operasyonlardan sonra bölge halkını kazanmaya ve psikolojik üstünlüğü kalıcı hale getirmeye yönelik adımlar atılacak. Meskûn mahalde terör örgütünün ağır yenilgiye uğratılmasının ardından oluşan devlet otoritesi, vatandaş-devlet bağı, kalıcı hale getirilecek; buna yönelik adımlar atılacak. 

Terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik sınır ötesinde de operasyonlar gündemde. PKK/YPG, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın hayali olan Suriye’de 100 bin kişilik ordu kurmak için çalışıyor. ABD ve Rusya’nın desteğiyle ağır silahlar edinen terör örgütü, birlik-tabur-alay 3’lü sistemiyle silahlı gücünü yapılandırıyor; zırhlı mekanize tugaylar kuruyor. 

Terör örgütünün elde ettiği, rezerv alanlar ve askeri kapasiteyle; halkı da yanına alarak elde edeceği federal statüyle sınırdan Türkiye’yi, halkını ve topraklarını tehdit etmesinin önüne geçilmesi gerekiyor. Aynı tehdit, Irak için de geçerli. Bir terör kuşağının Türkiye’ye yönelme riskine dikkat çekiliyor.

YORUMLAR 52
  • Mustafa Kral 7 yıl önce Şikayet Et
    Kandil denen yerinde kökyekün temizlenmesi lazım artık yeter kandil denen ismi duymak istemiyoruz...
    Cevapla
  • Erol 7 yıl önce Şikayet Et
    Daha ne beklersiniz anlamam
    Cevapla
  • Merhaba 7 yıl önce Şikayet Et
    Sınır ötesi operasyon yapılmalı ülke güvenliğimiz tehlikede tamamı yok edilmeli ypg_pkk lı teröristlerin
    Cevapla
  • 2023 7 yıl önce Şikayet Et
    evet REFAHRANDUMdan sonra gizli politika uygulansin, içeri disari bahar temizligi yapilsin. tv lerde nutuklar bitsin,kendimizi çok açikliyoruz.stop
    Cevapla
  • levent 7 yıl önce Şikayet Et
    o topraklarda yaşayanlar korkak tavuk gibi vatanlarını terkedip Türkiye'ye geldiler geri alması Türkiye'ye kaldı ne acayip durum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar