Kızılay'dan Somali'ye büyük katkı

Türk Kızılay'ının destekleriyle kuraklığı atlatan Somali'ye, destek destek.

Kızılay'dan Somali'ye büyük katkı
Kızılay'dan Somali'ye büyük katkı
GİRİŞ 02.04.2017 16:40 GÜNCELLEME 02.04.2017 16:40

2011 yılında yaşadığı kuraklıktan hemen sonra insani yardım operasyonuna başlayan ve Somali geneline başta gıda olmak üzere yardımda bulunan Türk Kızılayı, kalkınma yardımları kapsamında ise fen işleri yerleşkesi kurmuştu. 3 yıldır Kızılay'ın yönetiminde olan 62 dönüm arazi üzerine kurulan yerleşke, içerisindeki tüm bina, ekipman, araç ve gereçle birlikte Somali Benadir Valiliği'ne devredildi.

Yerleşkede gerçekleştirilen devir teslim törenine Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, TİKA Başkanı Serdar Çam, AFAD Daire Başkanı Cengiz Akın ve Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar katıldı.

"Yardımın toplam maliyeti yaklaşık 30 milyon Dolar"

Kızılay'ın 2011 yılından bu yana Somali'de insani yardım faaliyeti yürüttüğünü, kalkınma yardımları kapsamında hayata geçirilen ve Benadir Valiliğine devri yapılan fen işleri yerleşkesinin de bunlardan biri olduğunu hatırlatan Genel Başkan Dr. Kerem Kınık, yerleşkenin içerisinde yer alan idari bina, personel yatakhaneleri, tamir-bakım atölyeleri, beton santrali, parke taşı üretim tesisi, 14 adet iş makinesi ile 30 adet kamyon ve aracın yaklaşık 30 milyon Dolar değerinde olduğunu söyledi.

Törende ayrıca TİKA'ya ait iş makineleri ve araçlar da valiliğe devredilerek, Somali'nin yeniden inşası için gayret gösteren yerel yönetim daha da güçlendirilmiş oldu.

Törene katılan Somali Başbakan Yardımcısı Mahdi Ahmed Guled ve Benadir Valisi Yusuf Hussein Jimaale ise yardımdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kızılay 2011 yılından bu yana Somali'de

Kuraklığa bağlı açlıkla mücadele için Ağustos 2011 tarihinden bu yana mücadele eden, bölgeye hem deniz hem de hava yolu ile binlerce ton insani yardım malzemesi sevk eden Kızılay, Somali'de acil insani yardım dağıtımı, çadırkent hizmetleri, belediyecilik hizmetleri (çöp toplama, yol yapımı, atık suların ıslahı, yıkıntı ve moloz kaldırma), günlük sıcak yemek dağıtımı, günlük ekmek dağıtımı, sağlık destek projeleri, camii, yetimhane ve hastanelerin restorasyon çalışmaları gibi birçok farklı ihtiyaca cevap verecek nitelikte proje ve faaliyetler yürüttü.

Ülkeyi vuran son kuraklığın ardından da bölgedeki faaliyetlerini artıran Kızılay, binlerce ton gıda malzemesinin sevkiyatına hazırlanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!