İran'dan Kerkük'te IKBY bayrağına tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi: "Kerkük'te Irak Devleti bayrağı dışında bir bayrağın asılması Irak anayasasına aykırıdır" dedi.

İran'dan Kerkük'te IKBY bayrağına tepki
İran'dan Kerkük'te IKBY bayrağına tepki
GİRİŞ 03.04.2017 17:48 GÜNCELLEME 03.04.2017 17:54
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Kerkük'teki resmi binalara Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının çekilmesinin Irak anayasasına aykırı olduğunu söyledi.

''ANAYASA'YA AYKIRI''

İran Dışişleri Bakanlığı'na ait internet sitesinde yer alan açıklamada Kasımi'nin, "Kerkük'te Irak Devleti bayrağı dışında bir bayrağın asılması Irak anayasasına aykırıdır." ifadelerine yer verildi.

Kasımi, IKBY bayrağının çekilmesini kanunlara aykırı ve gerilimi arttırıcı bir girişim olarak değerlendirdi.

Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) üyesi olan Vali Necmeddin Kerim, Kerkük İl Meclisine Mart ayında bir yazı göndererek, nevruz kutlamaları dolayısıyla Kerkük'teki tüm kamu kurum ve kuruluş binalarına Irak bayrağının yanı sıra IKBY bayrağının asılması talimatı vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Ateşin ucu irana ulaştığında iranı göreceğiz. Çünkü pkk terör örgütü abd'nin çizdiği 4 parça logodan oluşan haritada önce ırak ardından suriye Türkiye ve en sonunda iran'ı birleştireceklermiş. Ya Rabbi zalimlere fırsat verme AMİN
    Cevapla
  • Abdurrahman 7 yıl önce Şikayet Et
    İran sincarda pkk dan rahatsız değil, çünki onlarla işbirliği içindeler. Barzaniyi secmezler sunni olduğu için pkk severler çoğu alevi olduğu için diğerleride ateist zaten
    Cevapla
  • emrecan 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen ve senin gibilerin (yahudi planı olan) mezhep fitnesine düçar olma hastalığı bittiği gün ümmet rahata kavuşacaktır(Allah ın izniyle)
    Cevapla
  • yalanci 7 yıl önce Şikayet Et
    nedense musluman ulkeleri hep olaylarin arkasindan gidiyor
    Cevapla
  • eyt magduru 7 yıl önce Şikayet Et
    size noluyo kafir devlet
    Cevapla
  • Dulqarnein 7 yıl önce Şikayet Et
    dusundugum gibi... ingiltere tüm somürgelerini ABD nin bayrak provokasyonuna cevap verme talimati verdi, bu 100% ABD Ingiltere kavgasi, kazanan ne alacakmis?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt