Ruslara şikayet etti! Türkiye bizi işgal ediyor

Suriye’nin Rusya Büyükelçisi Riyad Haddad, Türkiye’nin tek taraflı olarak Suriye topraklarını işgal ederek devlet sınırını Suriye derinlerine doğru ilerlettiğini savundu.

Ruslara şikayet etti! Türkiye bizi işgal ediyor
Ruslara şikayet etti! Türkiye bizi işgal ediyor
GİRİŞ 05.04.2017 13:28 GÜNCELLEME 05.04.2017 15:32
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Suriye’nin Rusya Büyükelçisi Riyad Haddad, Türkiye’nin tek taraflı olarak Suriye topraklarını işgal ederek devlet sınırını Suriye derinlerine doğru ilerlettiğini savundu.

TEHDİTLER SAVURDU

Sputnik'in haberine göre ise Haddad, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki faaliyetlerini durdurmaması durumunda, Şam'ın ülke topraklarını korumak için askeri seçenek de dahil her türlü yola başvurma hakkı olduğunu söyledi.

TÜRKİYE DERİNLİKLERE DOĞRU İLERLEDİ

Haddad Rus haber ajansı Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, "Türkiye Afrin Çayı’nın kurumasından faydalanarak iki ülke arasındaki devlet sınırını sanki orası Türk toprağıymış gibi bizim topraklarımızın derinliklerine doğru ilerletti. Böylelikle Suriye toprakları işgal edildi" ifadesini kullandı. Büyükelçi, "Bu tür eylemleri ülkemizin egemenliğinin ihlali olarak kabul ediyoruz" diye ekledi.

Haddad "Suriye'nin kendisine yönelik her türlü saldırganlığa karşılık verme hakkı var. Ancak hükümetimiz bu soruna bir çözüm bulmak için gereken ilk adımın Birleşmiş Milletler de (BM) dahil dünya kamuoyunu ve Rusya başta olmak üzere müttefiklerimizi bilgilendirmekten yana. Bir çözüm bulunmazsa, Suriye ordusu elbette ki topraklarını mümkün olan her şekilde koruyacaktır" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE 2 KAMP KURDU

Haddad, Türkiye'nin Suriye topraklarını ele geçirerek İdlib'e ağır teçhizatlar soktuğunu öne sürdü,  "Türkiye, İdlib'in Kurbat ve Atma bölgelerini işgal ederek Suriye topraklarını ele geçirmeye başladı" dedi, Türkiye'nin 2 yeni kamp kurduğunu savundu. 

EL BAB'DAN GERİ ÇEKİLMEDİLER

Haddad, Fırat Kalkanı operasyonunun sona erdiği yönündeki açıklamaların sahada olanlarla bağdaşmadığını öne sürerek "Pratikte Türkiye El Bab'ın kuzeyindeki askerlerini geri çekmedi ve müttefikleri olan örgütlerle orada bir şehir inşa etmeye çalışıyor" dedi.

TÜRKİYE DUVAR ÖRÜYOR

Haddad "Türk askerleri Afrin'in kuzeyindeki Dikmedaş bölgesine de girip kentteki tepeleri işgal etti. Bölgede ağır teçhizatlar ve zırhlı araçlar var. Türk askerleri işgal ettikleri topraklarla bizim bölgemizi ayıracak bir duvar örmek için hazırlıklara başlıyor" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 96
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Umarım doğrudur. Osmanlı tekrar doğuyordur inşaalah.
    Cevapla
  • Hüseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    Askeri seçenek mi dedin; Lan oolum sen kendini ne sanıyorsun bilmem ama bizi kendi ülkesini terk etmeye zorladığın halkın mı sanıyorsun. Eğer öyleyse şunu aklından çıkarma bize OSMANLI torunları derler biz bir yere girersek alırız.
    Cevapla
  • Hele gell 7 yıl önce Şikayet Et
    Gelde türkiyedek vatandaslarına anlat neden türkler orada
    Cevapla
  • Serkan Rotterdam 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar bu laflari ederken ne yiyip ne iciyor cok merek ediyorum
    Cevapla
  • Basri 7 yıl önce Şikayet Et
    İçerde 70 ülkenin askerleri var, Türkiye'den şikayetçi.Eşşeği suyun yanına bağlayıp hayıt sopasıyla dövecen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
AK Parti'de vekillere sosyal medya uyarısı: Daha hassas olun