Abdüllatif Şener kimdir? Aslen nerelidir?

Yaptığı skandal açıklamalarla sürekli gündeme gelen Abdüllatif Şener kimdir? Son olarak skandal İdlib paylaşımı ile tepki toplayan ve CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddia Abdüllatif Şener aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte biyografisi

Abdüllatif Şener kimdir? Aslen nerelidir?
Abdüllatif Şener kimdir? Aslen nerelidir?
GİRİŞ 21.03.2018 14:20 GÜNCELLEME 21.03.2018 14:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABDÜLLATİF ŞENER KİMDİR?

1954 senesinde dünyaya gelen Abdüllatif Şener aslen Sivaslıdır. Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamlayan Şener Doktorasını Gazi Üniversitesi’nde yaptı.

Devamında Gazi Üniversitesi Bolu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde dekan yardımcılığı, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü'nde öğretim üyeliği yaptı. Maliye Bakanlığı’nda Gelirler Kontrolörü olarak çalıştı.

1991-1998 yılları arasında 19. Dönem ve 20. Dönem Refah Partisi, 1998-2001 yılları arasında Fazilet Partisi, 2001-2007 yılları arasında 22. Dönem AK Parti Sivas Milletvekili olarak meclise girdi.

54. Hükümette Maliye Bakanı, 58. Hükümet ve 59. Hükümet’te Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı.  AK Parti’nin kurucu üyelerindendir.

Yaşanan görüş ayrılıkları nedeniyle 2007 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmadı. 11 Temmuz 2008 tarihinde de AK Parti’den istifa etti.

25 Mayıs 2009 tarihinde Türkiye Partisi’ni kurdu.  2011 seçimleri öncesinde istifa ederek Sivas’tan Bağımsız milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. Ayrıca Türkiye Partisi’ni 27 Ağustos 2012’de kapattı.

Yayımlanmış bir kitabı bulunan Şener, evli ve 4 çocuk babasıdır.

YORUMLAR 6
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz seni adam sanirdik ama chp kaça aldı seni yildizelili olarak senin yaptıklarında utaniyorum
    Cevapla
  • yılmaz daşdemir 7 yıl önce Şikayet Et
    allah rızası için gözleri ile gördü ise doğrudur belkide oradaydı günahını almamak lazım oda ıspatlasın er kişi ise. çünki oda insan
    Cevapla
  • Adil Sultan 7 yıl önce Şikayet Et
    Onun aslı faslıdır.Yani yaptığı fiilleridir.Ayinesi iştir kişinin .Lafa bakılmaz...Onun arkadaşları (esed katili,iran münafıkları,) onun kimliğini ortaya koymakta...Onun gözlerini kin ve nefret bürümüş..Adalet terazisi dengesini kaybetmiş..Siyasi hırsı aslını bozmuştur...
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamın Çerkez olduğu yazılmalı. Yoksa sivas tan aday olup kazanma durumu vardı... Muhsin baskanda sivaslıydı ama hiç din düşmanı ulusal kanala çıkmadı.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    sivasın yüz karası,sivasta dahi bu adam sokakta yürüyemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi