Sınavı geçersiz sayılmıştı, harekete geçiyor

YGS'ye nefes açıcı tüp ilaçla girdiği gerekçesiyle sınavı geçersiz sayılan astım hastası lise öğrencisi Zehra Betül Baş, Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) başvurdu.

GİRİŞ 06.04.2017 14:15 GÜNCELLEME 06.04.2017 16:36
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Tokat'ta YGS'ye giren astım hastası, Fen Lisesi öğrencisi Baş, tüp ilaçla salona girdiği gerekçesiyle sınavının iptal edilmesine ilişkin KDK'ya müracaat etti. 

Dilekçesinde, bina sorumlusuna "alerjik astım ilacıyla sınava girip giremeyeceğini" sorduğunu belirten Baş, bina sorumlusunun "kendisi gibi olan başka öğrencilerin de sınava alındığını" söylediğini ifade etti. 

Daha sonra sınav salonuna girdiğini, kontrollerin yapıldığını ve kitapçıkların dağıtıldığını bildiren Baş, salon başkanının yanına gelerek "ilacıyla ilgili Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine (ÖSYM) rapor göndermesinin bir dahaki sınavlar için uygun olacağını" belirttiğini kaydetti. 

Baş, dilekçesinde, "Salon başkanına sorun olursa ilacın onda kalabileceğini söyledim. İlacı çok zorda kalırsam kullanacağımı belirttim. Ancak salon başkanı bir sorun olmadığını, ilacın bende kalabileceğini söyledi." ifadelerine yer verdi. 

Sınavını tamamladığını, 28 Mart'ta sınav sonuçları açıklandığında kurallara uymadığı gerekçesiyle sınavının geçersiz sayıldığını öğrendiğini bildiren Baş, görevlilere sorduktan, onların onayını aldıktan sonra ilacıyla sınava girdiğini vurguladı. 

Lise öğrencisi Baş, sınavın gerçekleştirildiği okulun girişinde ve bina sorumlusuyla görüşme yaptığı odada kameraların bulunduğunu kaydederek, bunların incelenmesini, mağduriyetinin giderilmesini istedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • ertuğrul gazi 6 yıl önce Şikayet Et
    her işi hak ettilerde kızın ilaçları sorun oldu yök ü her defasında kınıyoruz saçma tutumları var tekrardan yök düzenlemesi yapılmalıdır
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Sınav şartları çok açık. Rahatsız olanlar için ösym ayrı bina bile tahsis ediyor. kızımız bunları bilmesi gerekirdi. bunu bildirirse istediği ilaçla girebilirdi. kurallar çok açık ve çok net olarak belirtiliyor.
    Cevapla
  • selcuk 6 yıl önce Şikayet Et
    ok böyle birşey ya yazık değilmi bu insanlara ...İnsanlar hasta acil bir durum olursa ne olacak o insan canından mı olacak ...Gereken yapılmalı bence sınav geerli olmalıııııııııı
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Aşağıdaki yorumlara bak. Kuralı koyan yök değil kuralı uygulayan suçlu yorumculara göre.Binaya girişler 15 dakika önce kapanmış. Öğrenciler sınavın olduğu sınıfta 10 dakika önceden hazır bulunmalı tuvalet için dahi çıkamaz kuralını koyan kim? Her sınıfta kamera var. Oradaki görevli insiyatif alsa suçlu durumuna düşecek.
    Cevapla
  • saçma 6 yıl önce Şikayet Et
    saçma sapan işler demekki chp ile filan ilgisi yokmuş zulüm devam ediyor
    Cevapla
  • AYDIN 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka saçmalayan sensin Allah'a şükür zulüm mulüm yok YÖK sınav şartını çok açık açık belirtmiş herkes zulüm görmüyorda sadece o mu görüyor böyle saçma saçma yorum yapıp insan midesini bulandırmayın yorumunuzu bilinçli ve düzgün yazın lütfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!