Türkiye'deki Suriyeliler böyle takip etti!

Amerika Birleşik Devletleri’nin bu sabaha karşı Suriye’ye yaptığı füze saldırısı sınır hattındaki kentlerde heyecana yol açtı.

GİRİŞ 07.04.2017 10:50 GÜNCELLEME 07.04.2017 11:03

Sınır hattındaki Kilis’te yaşayanlar televizyon başında gelişmeleri yakından takip ederken, savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler ise ülkelerindeki savaş ve acının biran önce sona ermesini istiyor.

Dünya kamuoyunda geniş yankı uyandıran Suriye’nin İdlib kentinde kimyasal saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişinin ölümünün ardından ABD, bu sabaha karşı Doğu Akdeniz’deki 2 savaş gemisinden Humus’ta bulunan Şayrat hava üssüne birbiri ardına Tomahawk füzesi ile saldırdı. 59 füzenin fırlatıldığı saldırıda üste bulunan uçaklar, mühimmat depoları, hava savunma ve radarlar hedef alındı.

DESTEK VERDİLER

Tüm dünyada yakından takip edilen bu gelişme en çok Suriye sınırında heyecana yol açtı. Saldırı haberinin ardından Suriye sınırındaki Kilis’te de insanlar yaşanan gelişmeleri yakından takip etmeye başladı. Televizyon başında yaşananları anlık olarak takip eden Kilisli vatandaşların büyük bölümü ABD’nin müdahalesine destek vererek, kimyasal saldırısı ile onlarca sivilin ölümünün kabul edilemez olduğunu ifade etti.

İç savaştan kaçarak Kilis’e yerleşen Suriyeliler de ülkelerinde yaşananları üzülerek takip ettiklerini söyledi. Yıllardır süren savaşta sivillerin yaşamını yitirdiğini, kimyasal saldırılarda çocukların katledildiğini ifade eden Suriyeliler, “Tek isteğimiz biran önce dünyanın bu katliamları durdurmak için harekete geçmesini istiyoruz. Amerika’nın kimyasal saldırılarda kullanılan üsse yönelik füzeli müdahalesi umarız bundan sonra rejimin benzer katliamlarını engeller” dedi.

Öte yandan önlemlerin had safhada olduğu sınır hattında da güvenlik güçlerinin teyakkuz hali devam ediyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu