Tansu Çiller gibi giyinin talimatı!

Aralarında Şike hakimi Mehmet Ekici, Ergenekon hakimi Sedat Sami Haşıloğlu’nun da olduğu FETÖ’cü 25 hakime 15’er yıl hapis istendi.

Tansu Çiller gibi giyinin talimatı!
Tansu Çiller gibi giyinin talimatı!
GİRİŞ 08.04.2017 08:29 GÜNCELLEME 08.04.2017 08:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ’nün hakim ve savcı yapılanmasına yönelik ilk soruşturmayı tamamladı. Soruşturma kapsamında 25 dönemin Özel yetkili hakim ve savcısı hakkında iddianame düzenlendi. Şike, Oda TV, Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy gibi proje soruşturma ve davalara bakan, hakimler Mehmet Ekici, Davut Bedir, Hadi Çağdır, Sedat Sami Haşıloğlu ve savcılar Cihan Kansız, Ümit Zafer Çolak, Ayhan Bedirhan gibi isimler iddianamede şüpheli olarak yer aldı.

"TANSU ÇİLLER GİBİ GİYİNİN TALİMATI"

İddianamede hakim ve savcıların itiraflarından örnekler de verildi, hakim ve savcı bir gizli tanık ifadesinde örgüt üyesi kadın hakim ve savcıların giyim kuşamlarını eski başbakanlardan Tansu Çiller’in giyim kuşamına yakın olması gerektiği yönünde talimat aldıklarını söyledi. İddianamede murakıpların hâkim ve savcı adaylarına gerektiğinde oruç tutmama, oruç tutsa dahi elinde su şişesiyle gezme, Cuma namazına gitmeme, kokteyl ve resepsiyonlarda içki içme, örgüt dışından başka bayanlarla evlenmeme yönünde telkinde bulundukları kaydedildi. 2010 yılı sonrası Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu vasıtasıyla yüksek yargı organlarına seçtiği üyelerle hâkim olan örgütün, Yüksek Seçim Kurulu, Anayasa Mahkemesi gibi kurumları da dolaylı olarak ele geçirdiği vurgulanan iddianamede, 2014 HSYK seçimlerinin dönüm noktası olduğu vurgulandı. 2010 ve sonrasında seçilen örgüt mensupları sayesinde Danıştay ve Yargıtay’ da ciddi hâkimiyet elde eden örgütün, sözde lideri Fetullah Gülen’ in talimatıyla YARSAV'a sızarak bu derneğin seçimlerin kazanılması için kullanıldığı kaydedildi.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 6
  • ibrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Tansunun paketini hala unutmadik
    Cevapla
  • görele 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Tansu Çiller senin ikinci vatanın Amerika niye oraya gitmiyorsun
    Cevapla
  • ferhankaya 6 yıl önce Şikayet Et
    Terbiyenin siniri yok. Tansu Cillerin. kiysfettine karismak komin. neyine
    Cevapla
  • Seda 6 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi doğru... yaşayarak gördük...
    Cevapla
  • dobracı-izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    yaaaaaa olduğunuz gibi görünün yada göründüğünüz gibi oluuuun bunlar yoksa sizde gözümüze hiç görünmeyin daha iyi daha hayırlı
    Cevapla
  • martli 6 yıl önce Şikayet Et
    münafiklik alametleri gösterin demisler kisacasi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış