Zehra'ya mutlu haber! Sınavı...

Tokat'ta, YGS sınavı geçersiz sayılan 18 yaşındaki Zehra Betül Baş'ın Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurusu sonrası dün akşam saatlerinde ÖSYM tarafından sınavı geçerli sayıldı.

Zehra'ya mutlu haber! Sınavı...
Zehra'ya mutlu haber! Sınavı...
GİRİŞ 08.04.2017 13:02 GÜNCELLEME 08.04.2017 13:04
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Kent merkezindeki Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi 4'üncü sınıfında eğitim gören Zehra Betül Baş, YGS'ye yanında zaman zaman kullandığı nefes açıcı tüp ile girdi. 28 Mart'ta sonuçlar açıklanınca ÖSYM ekranında, 'Sınav kurallarına uymadığınız için, sınavınız geçersiz sayılmıştır' yazısı ile karşılaştı. Şoke olan ve ÖSYM'yi arayarak sınavın geçersizlik nedenini soran Baş'a, "Hakkınızda ilaçla sınava girdiğin için tutanak tutulmuş" cevabı verildi.

Binaya girerken görevlilerin izni ile tüpü yanında götürdüğünü ve izinleri doğrultusunda kullandığını belirten Baş, olay kamuoyuna yansıdıktan sonra  Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvuruda bulundu. Zehra Betül Baş'ın iki gün önce yaptığı başvuru üzerine dün akşam ailesi ile birlikte akşam yemeğindeyken telefonuna ÖSYM'den 'Sınav sonuçlarınızı tekrar kontrol edin' mesajı geldi. Zehra Betül Baş, yeniden baktığı ekranda sınavının geçerli olduğunu öğrendi.

'ÇOK MUTLUYUM'

Sınavının geçerli sayıldığı için için çok mutlu olduğunu ifade eden, Zehra Betül Baş, "İllk öncelikle sesimin duyurulmasında yardımcı olan herkese teşekkür ederim.  Devlet büyüklerime,  Cumhurbaşkanımıza,  Başbakanımıza ve özelikle Kamu Denetçiliği Kurumu'na çok teşekkür ederim. Yetkililer birebir ilgilendiler. Benim gibi başka arkadaşların da mağduriyeti giderildi. Çok ve heyecanlı ve mutluyum. Bu mutluluk gerçekten kelimelerle tarif edilecek gibi değil. Hakkımızı bulduk. Emeğimizin karşılığını aldık. Bir yıl daha aynı uğraşları vermek zorunda kalmayacağız. Herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Sınav sonuç ekranında LYS'ye girebilir yazısını görünce büyük mutluluk yaşadığını belirten Zehra Betül Baş, hedefinin psikolog olmak olduğunu ifade ederek, "Çok heyecanlandım. 365.87569 puanım şu an bana yetiyor. LYS'de daha iyi yerlerde olacağım inşallah. Her şey güzel olacak. Herkese çok teşekkür ediyorum. İlk duyduğumda ise çığlık attım ve ağlamaya başladım. Mutluluktan deliye döndüm. İlk başta deliye dönmüştüm. Bu sefer aynı şeyleri mutlu olduğum için yaşadım’’ dedi.

Baba Osman Baş ise, sonuçtan dolayı çok mutlu olduklarını ve herkese teşekkür etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 26
  • Uğur 7 yıl önce Şikayet Et
    Medyanın işi bu işte kızımızın haklı davasını haber yaptılar ve çözüldü.ama bizim ülkemizde provakasyon = medya.
    Cevapla
  • öğrenci 7 yıl önce Şikayet Et
    Yani bu bir provakasyonmu demek istiyorsunuz.başkalarının hakki yendi bunun değil evet oldukça provake edici...
    Cevapla
  • öğrenci 7 yıl önce Şikayet Et
    YGS başvuru süresi uzatilsin diye de haber yapıldi günlerce,aylarca başvurulabilecek yerlere de başvuruldu ama uzatilmadi,burada bir reklam var gibi dün haber yapıldı bugün hakkini aldı kimbilir başarımı gizlemeye çalışanlardir belki de kendi kızlarının ise puanını bile gösteriyorlar yoksa amaçları bumuydu dikkatleri önce üzerine çekip reklam yapmak psikolog olmayı düşünüyormuş,belki de milletin psikolojisini bozmaya çalışanların adamı belki de,hem onlar psikologlara savaş açmıştı hakki söylüyor,psikoloji bozmalarina engel oluyor diye hakki gizleyen psikolog olacaksa olmasın inşaallah
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Peki sınava 1 dakika geç kaldığı için sınava giremeyenler ne olacak? Sınava giremediği için intihar eden çocuk ne olacak?
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    sınava 1 dk geç girenin hakkı mı yendi. Şimdi siz tuvaleti gelenede itiraz edersiniz. Bu arada intihar yalanınada inanmışsınız. olay YGS açıklanmadan 10 gün önce oldu....
    Cevapla
  • öğrenci 7 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç belgesini bile gösteriyorlar bence biraz da reklam...günlerdir...
    Cevapla
  • öğrenci 7 yıl önce Şikayet Et
    Bazı şer güçler hep hakkımız gasp ediliyor bu ulkede diye yaygara kopariyor demekki öyle değilmiş.onlar bir yerlerde konuslanip hak gasp ediyor olmasinlar.!!!
    Cevapla
  • okumaya hevesli 7 yıl önce Şikayet Et
    ah be kizim bn de basortusu yasagi yuzunden okuyamadim.sen aglarken inan bende agladim.sen agladikca gecmis yillardaki agladiklarim aklima geldi.o kadar basariliydimki fabrikada iscilik yaparken bile basortum yuzunden cogu yerde asagilandim.bize bu hakki taniyan bizlere yok acan ak partiye hep dua ediyorum.senin icin de cok sevindim.umarim istedigin bolumu tutturursun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum