ABD destekli teröristler Fırat'ı böyle geçti

Rakka operasyonu kapsamında Fırat nehri üzerindeki feribotlardan Takba ilçesine terör örgütü YPG'nin sevkiyatları devam ediyor.

ABD destekli teröristler Fırat'ı böyle geçti
ABD destekli teröristler Fırat'ı böyle geçti
GİRİŞ 13.04.2017 11:37 GÜNCELLEME 13.04.2017 11:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Amerika'nın hem karadan, hem havadan desteklediği terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin Rakka'yı DEAŞ'tan temizlemek için başlattığı operasyon devam ederken, kentin kuzeyinde yer alan Tabka İlçe merkezinin tamamen kuşatıldığı belirtildi. Şiddetli çatışmaların olduğu Tabka'da DEAŞ'ın kuşatmayı kırmak için bomba yüklü araçlarla saldırıda bulunduğu, Tabka'nın'nın batısında bulunan Rakka-Şam karayolunun da YPG tarafından kontrol altına alındığı öğrenildi.


Rakka operasyonu, ana omurgasını PKK'nın Suriye'deki kolu olarak bilinen YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri tarafından devam ederken, Rakka'nın kuzeyinde yer alan ve kritik bir öneme sahip olan Tabka ilçesinde, şiddetli çatışmaların olduğu belirtildi. Suriye ve Irak'taki Kürt internet sitelerinde yer alan haberlere göre, Tabka ilçesi her taraftan kuşatma altına alınırken, ilçeye her yönden 1 kilometre kadar yaklaşıldığı ve DEAŞ'ın bütün kaçış yollarının kapatıldığı öğrenildi. Koalisyon güçlerinin hava desteği ile yürütülen operasyon kapsamında ilçede sıkışan DEAŞ'lıların kuşatmayı kırmak için bomba yüklü araçlarla saldırdığı belirtildi. Hava saldırılarından korunmak isteyen DEAŞ'ın yer altında tüneller açarak mevzilere cephane taşımaya çalıştığı, Tabka ve Rakka arasında kullandığı toprak yolların da savaş uçakları tarafından bombalandığı belirtildi. Tabka'nın batısında bulunan Rakka-Şam karayolunun da YPG tarafından tamamen kontrol altına alındığı belirtildi.

FIRAT NEHRİNDEN SEVKİYATLAR SÜRÜYOR

Rakka operasyonu kapsamında Fırat nehri üzerindeki feribotlardan Takba ilçesine YPG'nin sevkiyatları devam ediyor. YPG yaptığı açıklama ile, "Fırat'ın Gazabı" adı verdikleri operasyonunun 4'üncü aşamasını başlattıklarını duyurdu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • mustafa laz 7 yıl önce Şikayet Et
    gebermeye gidin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'