MHP'den açıklama: Sözümüzden dönmeyiz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Danışman sıfatı verilen kişilerin açıklamaları süreci zedeliyor, Bahçeli bunu anlatmak istedi" dedi.

GİRİŞ 14.04.2017 11:44 GÜNCELLEME 14.04.2017 12:45
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Şükrü Karatepe'nin 'eyalet sistemi' tartışmalarını başlatan sözlerine getirdiği eleştiri gündemi değiştirirken MHP'den açıklama geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Genel Başkan'ın demek istediği şu: MHP sahadayken, Evet'in çıkması için bilgilendirmeler yaparken, Cumhurbaşkanı, Başbakan il il sistemi anlatırken, danışman sıfatı verilen kişilerin açıklamaları süreci zedeliyor, bunu anlatmak istedi” değerlendirmesini yaptı.

BAHÇELİ'NİN SÖZLERİNİ 'HAYIR' DİYE YORUMLAYANLARA SERT TEPKİ

Bahçeli'nin sözlerini 'Hayır' diye yorumlayanlara sert tepki gösteren MHP'li Yalçın, "Genel Başkan sözünden dönecek adam değil" diye konuştu.

KENDİ KANAATİ

Bahçeli’nin danışmanlar için “Ben olsam görevden alırdım” yönündeki sözlerinin ise Cumhurbaşkanı’na bu yönde bir çağrı olarak yorumlamanın doğru olmayacağını belirten Yalçın, Genel Başkan’ın kendi kanaatini dile getirdiğini belirtti.

"BÖYLE BİR HUSUS BİZE TEKLİF EDİLMEMİŞTİR"

Anayasa değişikliğine ilişkin görüşmeler sırasında, 'eyalet sistemi'nin gündeme gelmediğini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, şunları söyledi: "Şöyle güzel bir husus olmuş. Sayın Genel Başkanımın akşamki ikazı sonrasında gerek Sayın Cumhurbaşkanı gerekse Sayın Başbakan, kafalarda herhangi bir soru işaretinin kalmaması adına net açıklamalarda bulunmuşlar. Bu vatandaşımız için olumlu ve uygun bir gelişme. 18 maddede, eyaleti getiren veya bunu çağrıştıran hiçbir gelişme yok veya üniter yapıyı veya birinci, ikinci, üçüncü maddeleri değiştiren bir yaklaşım yok. Olsa zaten MHP bunun içerisinde olmaz. Böyle bir çalışmanın tarafı olmaz. Her iki partinin görüşmeleri sırasında, görüşmeler sonrasında bu konularla ilgili hiçbir şekilde, eyalet sistemi gündeme gelmemiştir. Böyle bir husus da bize teklif edilmemiştir"

YORUMLAR 55
  • adalet 7 yıl önce Şikayet Et
    halkin sectigi bölge valileri olabilir duruma göre denenir iyi olmazsa kaldirilir.
    Cevapla
  • hsn 7 yıl önce Şikayet Et
    evet hemen görevden alınmalı kendi görüşü de olsa bu görevde olmamalı ve açıklama yapmamalıydı
    Cevapla
  • Fuzul 7 yıl önce Şikayet Et
    Eyalet başkanı olma ihtimali yatan kılıçtaroğlu...hayalet olacaksınız inşallah..
    Cevapla
  • HasanK 7 yıl önce Şikayet Et
    Anayasanın değiştirelemeyen ilk 4Maddesi varken Eyalet meyalet fasa fisodur. Nekadar İFTİRA OKADAR OY ÇAL! Geçti Borun Pazarı Kılıçdaroglu Ne deseniz Boş! Evet Evet Evet
    Cevapla
  • mami 7 yıl önce Şikayet Et
    konunun kılçtaroglu ile ne alakası var. aıklama yappan danışman cevap veren baheli. aklın yk fikrin var.
    Cevapla
  • ymen 7 yıl önce Şikayet Et
    Mevcut anayasa Madde 123 - İdare, kuruluş ve görevleriyle bir bütündür ve kanunla düzenlenir. İdarenin kuruluş ve görevleri, merkezden yönetim ve yerinden yönetim esaslarına dayanır. Kamu tüzelkişiliği ancak kanunla veya kanunun açıkça verdiği yetkiye dayanılarak kurulur. Değiştirilmek istenen anayasa Madde 123 - İdare, kuruluş ve görevleriyle bir bütündür ve kanunla düzenlenir. İdarenin kuruluş ve görevleri, merkezden yönetim ve yerinden yönetim esaslarına dayanır. Kamu tüzelkişiliği, kanun veya Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar