Şahin: 'Biz çözüm makamıyız'

Gaziantep'te “VI.Ulusal II.Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu” başladı.

Şahin: 'Biz çözüm makamıyız'
Şahin: 'Biz çözüm makamıyız'
GİRİŞ 14.04.2017 15:36 GÜNCELLEME 14.04.2017 15:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’ndeki sempozyuma, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Atınç Olcay ve öğrenciler katıldı.

Fatma Şahin, sempozyumun açılışında, gastronominin yükselen bir değer olduğunu belirterek, ellerinde çok önemli bir sermaya bulunduğunu söyledi.

Kültür ve medeniyetin çok önemli olduğunu, insanlık tarihi boyunca en eski medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu coğrafyada yüksek bir birikim bulunduğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

“Elimizdeki birikmiş gücümüzü geleceğe taşımak, koruyarak kullanmak bizim en büyük hedefimiz. Sürdürülebilir kalkınma dediğiniz şeyin artık ekonomik kalkınma olmadığını görüyoruz. Paranın büyütüldüğü zaman insana mutluluk getirmediğini gördüğümüz yeni bir dünya düzenindeyiz. Ekonomik kalkınmayla beraber içerisine kültürü, sosyoloji,medeniyeti katmazsak ve bu hazineyi birlikte eş zamanlı götüremezsek, yarın 2023 hedefinde kişi başına düşen milli gelir yakaladığımız zaman mutlu insan topluluğu, erdemli insanlar, faziletli insanlar hedefinde nerede olduğumuz sorusunun cevabı için bugün bu meseleleri aynı şekilde ikiz kardeş gibi götürmemiz gerektiğini görüyoruz.”

“BEŞ ANTİK KENTİ GEÇİCİ LİSTEDEN KALICI LİSTEYE ALINMASI BİZİM EN BÜYÜK MESELEMİZ”

Kalkınma ve demokrasinin yerelde başladığına dikkati çeken Şahin, “Sayın Valimizin liderdiğinde, akademik dünyayla, sivil toplumla beraber bu şehrin gücünü güç katmak üzere bütün zorluklara rağmen, son altı yılda bu coğrafyada, sınırlarımızda yaşadığımız bütün sıkıntılara rağmen pozitif gündemle bardağa su doldurmaya çalışıyoruz. Çünkü biz mazeret üretme makamı değiliz, biz çözüm makamıyız.” dedi.  

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Arısoy da dünyada şehirlerin yarıştığını ifade ederek, ülkeleri şehirlerin temsil ettiğini belirtti. 

GAZİANTEP MUTFAĞI

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uluslararası fuarlarda Gaziantep mutfağının tanıtılmasına önemli katkılar sağladığını ifade eden Arısoy, UNESCO’nun geçici kültür mirası listesinde yer alan Yesemek ve Zeugma antik kentlerinin asil listeye alınması için çalışmalar ile tanıtımları artıracaklarını kaydetti.

Vali Yerlikaya ise Gaziantep’in birçok alanda başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, kentin tarih, kültür ve turizmine katkı sağlayacak çalışmalarından bahsetti.

Konuşmaların ardından Şahin, Arısoy ve Yerlikaya ile sempozyuma katkı sunanlara plaket takdim edildi.

YORUMLAR 1
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    allah yar ve yardımcınız olsun.galip olan allahtır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'