5 kez partimizi kapatan zihniyetle aynı saftalar!

Eski Fazilet Partisi Milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu'ndan referandumda 'hayır' oyu vereceğini açıklayan Saadet Partisi yönetimine tepki geldi.

5 kez partimizi kapatan zihniyetle aynı saftalar!
5 kez partimizi kapatan zihniyetle aynı saftalar!
GİRİŞ 14.04.2017 17:29 GÜNCELLEME 14.04.2017 17:32
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Eski Fazilet Partisi Milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu, "Bir Haçlı saldırısıyla karşı karşıya bulunduğumuzu ilk defa ifade eden Saadet Partisi ve Milli Görüş hareketi. Elbette Saadet Partisinin kararı, kendi meselesidir. 5 defa partimizi kapatan, Erbakan Hocamızı hapishanelere yollayan, yetmedi siyasi yasaklarıyla adeta cenderede her türlü zulmü reva gören, başörtülü bacımızın saçlarından tutup, okuldan sürükleyip çıkaran bir zihniyet ile biz aynı safta yer alamayız." dedi.

Hatipoğlu, eski Milli Nizam Partisi (MNP), Milli Selamet Partisi (MSP), Refah Partisi (RP) ve Fazilet Partisinden (FP) 99 milletvekilinin, 16 Nisan'daki halk oylamasında "evet" kararı almasına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Merhum Necmettin Erbakan'ın, başkanlık sistemine karşı olduğuna yönelik haksız paylaşımların yer aldığını ifade eden Hatipoğlu, "Oysa Milli Görüş partilerinin ilki olan Milli Nizam Partisi'nin programının 16'ncı maddesinde, cumhurbaşkanının tek dereceli seçimi, halk tarafından doğrudan doğruya seçilmesi ve icranın daha hızlı, süratli, karar vermesi için başkanlık sistemine geçilmesi gerektiği çok açık ve net bir şekilde ifade edilmiştir." diye konuştu.

Hatipoğlu, MNP, MSP, RP'de ve diğer bütün siyasi süreçlerde başkanlık sistemini savunduklarını belirterek, bu siyasi hareketin bütün partilerinde görev almış ve Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlamış bir topluluğun, sistem değişikliğiyle ilgili görüşlerini halkla paylaşmasının zaruri olduğunu ifade etti.

"MİLLİ GÖRÜŞ MENSUPLARI BUNU ÇOK İYİ DEĞERLENDİRECEK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, merhum Erbakan'ı anma programına katılmasına ilişkin ise Hatipoğlu, bunun öncelikle Saadet Partililerin değerlendirmesi gereken bir konu olduğunu belirterek, "Merhum Erbakan hayattayken ona rahat vermeyen, her seferinde onun kurduğu partileri kapattıran bir zihniyetin, vefatından sonra onu anmaya kalkışmasını iyi bir gelişme olarak kabul ediyorum ama neden bu referandum öncesinde denk geldiğini soruyorum. Kılıçdaroğlu ve diğerleri, merhum Erbakan'ın görüş ve düşüncelerini halk oylamasından sonraki süreçlerde de sık sık dile getirirler ve aziz milletimizle paylaşırlar diye ümit ediyorum." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • EVET 7 yıl önce Şikayet Et
    Temeli (onun altından hangi çimentolar, kimlerin harcı çıkar) bilmiyorum, amma saadetli görünen fetöcülerle yediği içtiği ayrı gitmeyen tipler var. Sözde Konyalı Hüsnüyü ziyarete giden ablalar da işte onlardan
    Cevapla
  • Müslüman Uyan ! 7 yıl önce Şikayet Et
    Saadet Partisini idare eden zevat aklını kaybetmiş olmalı ki pkk-chp ve emperyalist katillerle aynı safta olmak için Hayır diyorlar.
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Temel önemli Temel.Temel'in altında Bu topraklardan çıkmayan Malzeme dökülmüş olabilir.
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiki Saadet'in Temel'inde ciddi bir sıkıntı var sanırım.Temel iyice incelenmeli.Temel yurtdışından atılmış olabilir.
    Cevapla
  • İBRAHİM 7 yıl önce Şikayet Et
    O siyahmollaoğlu(karamolla) Merve kavalı olayını hatırlamıyor acaba olabilir. yaşından dolayı hafıza kaybı olabilir.YAZIKLAR olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!