Batman'da 5. sınıf öğrencisinden resim sergisi

Batman’da bir ilköğretim okulu 5. sınıf öğrencisinin açtığı resim sergisi büyük ilgi gördü. Resim serginin açılışı Batman valisi Dr Recep Kızılcık yaptı.

Batman'da 5. sınıf öğrencisinden resim sergisi
Batman'da 5. sınıf öğrencisinden resim sergisi
GİRİŞ 29.03.2007 21:28 GÜNCELLEME 29.03.2007 21:28
Yılmaz Ekinci'nin haberi

GAP İlköğretim Okulu 5. sınıf Öğrencisi Ebru Demirdağ’ın yaptığı 20 adet resmin yer aldığı sergi Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü salonunda vali Recep Kızılcık tarafından açıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, GAP İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri ile davetlilerin iştirak ettiği sergi büyük ilgi gördü.

Sergi açılışında heyecanlı olduğu gözlenen Ebru Demirdağ, 15 tatilden bu yana yaptığı resimleri sergilediğini söyledi. 30 adet resim yaptığını, sergide bunlardan 20 tanesine yer verdiğini belirten küçük ressam Demirdağ, ileride resim öğretmeni ve büyük bir ressam olmak istediğini söyledi.
Ebru Demirdağ, sergiden elde edilecek olan geliri Haydi kızlar Okula kampanyasına bağışlayacağını açıkladı.

Kızının sergisine katılan baba Kadir Demirdağ, çok mutlu olduğunu ve büyük bir gurur yaşadığını ifade etti. Kızı Ebru’nun çocukluğundan beri resimlere büyük bir ilgi duyduğunu belirten baba Kadir Demirdağ, okul yönetimi ve öğretmenlerinden gelen talep doğrultusunda kızına sergi açtığını, valilik ve GAP ilköğretim okulundan büyük destek aldıklarını kaydetti.

Resim sergisinin açılışı yapan vali Dr Recep kızılcık, toplumda sanatkarların çok az olduğunu belirterek, küçük Ebru’nun ileride büyük bir sanatkar olacağına inandığını söyledi. Vali Kızılcık, “ Eğitime çok önem veriyorum ama toplumu değiştiren, toplumu geliştiren sanatçılar olduğuna inanıyorum. Bu minik yavrumuz da geleceğin büyük bir sanatçısı olacaktır. Sergisini büyük bir heyecanla açmak için buraya geldim. Kendisini huzurlarınızda tebrik ediyorum. Bundan sonraki eğitim ve sanat yaşamında kendisine destek olmaya devam edeceğiz.”dedi.

Küçük ressam Ebru Demirdağ ile birlikte sergi açılışını yapan vali Kızılcık, sergide yer alan 20 resmi dikkatle inceledi. Resimleri hakkında vali Kızılcık’a bilgi veren minik ressam Demirdağ, vali Kızılcık’a bir de resim hediye etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi