Başbuğ: Sandıktan çıkana saygı gösterilmeli

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, anayasa değişikliği referandumu için oy kullandı. Başbuğ, “Her şey ülkemiz ve milletimiz için. Hayırlı olsun, iyilikler getirsin” dedi.

GİRİŞ 16.04.2017 14:42 GÜNCELLEME 16.04.2017 15:30

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, eşiyle birlikte Kadıköy Nurettin Teksan Ortaokulunda oyunu kullandı. Başbuğ, oy kullanmadan önce sandık görevlileri ile katılımla alakalı kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Oy kullanma işleminin ardından kendisini bekleyen basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Başbuğ, Türk milletinin sağduyulu olduğuna dikkat çekerek, “Bugün anayasa değişikliğinin referandumu gittiği gün. Bence bugün Türk siyasi tarihinin en önemli olaylarından birisi olarak geçecek. Bugüne kadar bu anayasa değişikliği ile ilgili herkes fikrini söyledi. Bugün söz milletin. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hepsinin oy sandığına gidip oylarını vererek görevlerini yerine getirmelerini bekliyorum. Türk milleti daha önce de ifade ettiğim gibi sağduyusu ve aklını kullanarak doğru karar verecektir. Bu akşam sandıklar açıklanacak, sonuçları öğreneceğiz. Sonuçlar nasıl çıkarsa çıksın bu bir demokrasi hareketidir. Sandıktan çıkan sonuçlara herkes gereken şekilde saygılı olarak kabul edecektir" dedi.

“KATILIM NE KADAR YÜKSEK OLURSA DAHA İYİ OLUR"

Sandık görevlileri ile katılım konusunda sohbet eden Başbuğ, “Katılım şu anda yüzde 60 diyorsunuz ama akşama kadar yüzde 90 civarını bulur. Ümit ediyoruz ki Türkiye’nin her yerinde katılım yüksek olur. Çünkü bu önemli bir gün. Daha önce yaşadığımız ne genel, ne yerel seçimlere ne de referandumlara benziyor. Katılım ne kadar yüksek olursa daha iyi olur diye düşünüyorum. Her şey ülkemiz ve milletimiz için. Hayırlı olsun, iyilikler getirsin” diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...