Tunceli'den acı haber geldi: 12 şehit

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bu sabah 11 civarında düşen helikopterin enkazına ulaşıldı. Helikopterdeki 7 polis, bir hakim, bir asker ve 3 askeri personel şehit olduğu bildirildi.

GİRİŞ 18.04.2017 17:21 GÜNCELLEME 18.04.2017 21:26
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Tunceli'nin Pülümür ilçesinden 11.40'da kalkan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter ile Tunceli'deki görev uçuşu sırasında saat 11.50 sıralarında telsiz teması kesildi. İçinde 7 polis, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 personel olmak üzere 12 kişinin bulunduğu helikopterin düştüğü belirlendi.

ENKAZA ULAŞILDI

Bölgeye indirilen özel timlerin yaptığı çalışma sonrası saat 17.00 sıralarında 2 helikopterin enkazın bulunduğu alana ulaştığı bilgisi geldi. Bölgeden gelen bilgilere göre helikopterin enkazı kara saplanmış şekilde bulundu.
 

Helikopterdekilerin isimleri belli oldu!


HELİKOPTERDEKİ 12 KİŞİ ŞEHİT OLDU

Ekiplerin enkaza ulaşmasının ardından korkulan haber geldi. Helikopterdeki 7 polis, 1 hakim, 1 asker ve 3 askeri personel şehit oldu.



HAVA ŞARTLARI ÇALIŞMALARI ENGELLEDİ

AFAD, Tunceli'de düşen polis helikopterinin koordinatlarının belirlendiğini açıklamış, Pülümür Belediye Başkanı da canlı yayında kar nedeniyle yolların kapalı olduğunu, yürümek zorunda olduklarını belirtmişti.
 

Başkan Tosun: Helikopter düşmeden önce...


SİSTEN DOLAYI DÜŞMÜŞ OLABİLİR

Bölgede yoğun sisle birlikte görüşün kısıtlı olduğu öğrenildi. Uzmanlar, muhtemel düşük görüş şartları nedeniyle kazanın gerçekleşmiş olabileceğine dikkat çekti.

Helikopterle ilgili haber yalan çıktı


SINIR ÖTESİNDE DE GÖREV YAPIYORLAR

Irak'ın kuzeyine gerçekleştirilen bir çok sınır ötesi harekat sırasında S-70 Sikorsy helikopterleri görev yapıyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan S-70 Sikorsky modeli helikopterler, 1992-1994 yıllarında 10 adet ve 1999-2003 yıllarında 50 adetlik gruplar halinde satın alındı. TSK S-70 Sikorsy askeri helikopterler için 562 milyon dolar harcadı. Helikopterlerin birim maliyetinin 12 milyon dolar olduğu belirtiliyor.
 

Tunceli'de helikopter düştü!

 

 

YORUMLAR 109
  • kiowa 7 yıl önce Şikayet Et
    kötü hava şartlarında helikopteri uçurtan,askeri 3500 mt. lik uçurum kenarına çıkartan, aynı güzergahlardan geçerken bombalı tuzaklara hedef olunabileceği ihtimalini görmeyen vb. bir sürü soru...komuta veya mücadele kademesi işinin erbabımı???..lütfen yanlış anlaşılmasın, silahsız mücadelede 5 günde 20den fazla şehit, çatışma yok, bomba 8 şehit, helikopter 12, uçurumdan düşerek 3..bu gibi kötü hava şartlarında uçulmasa olmazmıydı??
    Cevapla
  • Vatan ıcın 7 yıl önce Şikayet Et
    Sıste nıye çıkıyorlar Allah rahmet eylesın
    Cevapla
  • a.enes 7 yıl önce Şikayet Et
    Hadi sisi bahane ediyorsunuz anladık, madem sis vardı niye helikopter kalkıyor ? hakimler beklesin sis dağılana kadar aceleleri neydi?
    Cevapla
  • Mütereddit 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanımız referandumdan sonra çok daha dikkatli olmalı. Bu şer cephesinin elinde tek bir seçenek kaldı zira. Allahım onu bu milletin ve ümmetin başından eksik etmesin. Şehitlerimizin de şehadetleri makbul olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Geride kalanlarına sabrıcemil diliyorum.
    Cevapla
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız