Olağanüstü kongre olacak mı? Başbakan'dan açıklama

Başbakan Yıldırım, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genel başkan olabilmesi için olağanüstü kongre yapılacak' iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

GİRİŞ 19.04.2017 11:32 GÜNCELLEME 19.04.2017 15:04
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Başbakan Yıldırım, ''İnsanları sokağa davet etmek yanlıştır. Ana muhalefet partisi genel başkanının daha sorumlu hareket etmesini bekliyoruz. Sonuçları tanımayacağız tarzında talihsiz bir beyanı olmuştur'' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 51.41 evet yüzde 48.59 da hayır oyları çıkmıştır. Dolayısıyla anayasa değişikliğine yönelik halk oylamasında sonuç evet olarak tecelli etmiştir halkın kararı nettir sonuç evettir. Evet de veren hayır da veren vatandaşlarımızın kararı başımıcın tacıdır. Gerek ana muhalefet partisi gerek siyasi partiler vatandaşa bu değişikliğinde leyhine aleyhine bütün imkanları kullanarak anlatmışlardır.

KARARI YSK VERECEK

Yapılan bu itirazlar Yüksek Seçim Kurulu'nun değerlendirmesi sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bizim onun üzerine bir laf söylememiz yanlış olur. Bizim işimiz değildir, biz görevimizi yaptık, sandığı milletin önüne getirdik ve milletin kararını vermesini sağladık. Seçim esnasında her türlü karar alınırken bütün partilerin temsilcileri vardır.

İnsanları sokağa davet etmek yanlıştır. Ana muhalefet partisi genel başkanının daha sorumlu hareket etmesini bekliyoruz. Sonuçları tanımayacağız tarzında talihsiz bir beyanı olmuştur.

ERDOĞAN'A PARTİ ÜYELİĞİ DAVETİ

Seçimlerin resmen YSK tarafından ilan edilmesiyle birlikte Cumhurbaşkanımızın partisi ile ilişiği tekrar yasal olarak kurulabilecek AK Parti'ye girebilecek. Biz de kurucusu olduğu partiye katılması için gerekeni yapcağız. AK Parti zaten bir kongre sürecine girmiş durumda.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE OLACAK MI?

Bu yıl sonuna kadar bütün kongrelerimizi yenileceğiz kan heyecan tazelemesi yapacağız 2018'de de olağan kongremizi gerçekleştireceğiz ondan sonra 2019 yerel seçimleri 3 Kasım 2019 Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlıklarımızı yapacağız. Olağanüstü kongre söz konusu değil. Cumhurbaşkanımızn partimize katılması işi hemen olacak. 

KABİNE DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

Bu seçim aynı zamanda bütün partilerin alması gereken mesajlar da vardır. AK Parti olarak kendi payımıza düşen mesajı aldık. Tamam AK Parti'ye olan güven devam ediyor ancak şu şu hususlarda daha dikkatli olmanız gerekiyor diye bize bir de not düşüyor vatandaş gerek yerel gerek teşkilat gerek hükümet faaliyetlerinde daha vatandaş memnuniyetlerini artıracak ne gerektiriyorsa o hususlarda adımları atacağız.''

YORUMLAR 29
  • Samet. 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaș ben biraz fazla zırvaladım hepinizden özür diliyorum.
    Cevapla
  • enver 6 yıl önce Şikayet Et
    şimdiye kadar bekledik niye? Yok gezi, yok 17-25, yok 15 temmuz vs. hep bu musibetlerin gitmesi için hem desteklerimizi ve hem de dualarımızı eksik etmedik. Ancak, maliye bakanlığının vergi denetmenleri emeklileri ile ilgili düzenlemelerinde büyük haksızlıklar olduğu ve emeklilerinin mağdur olduklarını bir türlü duyuramadık. maliye bakanlığı kulaklarını kapattı. mağdurları facebook ta "VERGİ DENETMENLERİ PLATFORMU" sayfasında göreceksiniz. halen mahkeme kapılarında hak aramakla uğraşıyorlar... inşallah bu haksızlıklara da bir ara bakılacağını umut etmekteyiz.
    Cevapla
  • Mehmet peker 6 yıl önce Şikayet Et
    Taşörene kadro vermezseniz dahada çok oy düşücek emin olun
    Cevapla
  • Serpil 6 yıl önce Şikayet Et
    Olsun sn. Başbakanım yenilen pehlivan güreşe doymaz bunlar iyice yüzsüzleşmişler utanacakları yerde saldırıyorlar Reis dedi ya atı alan Üsküdar'ı çoktan geçti...
    Cevapla
  • sansarı 6 yıl önce Şikayet Et
    ey hükümet...memura dokunursanız....taşeronu kadroya almaz iseniz...oy oranınız düşecektir...referandumdan önce...çalışma bakanının açıklamalarını bir inceleyiniz...oylarınızın neden düştüğünü göreceksiniz...
    Cevapla
  • Samet Ergül 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin daha iyi daha güzel yönetilebilmesi için yönetim sistemi değişikliği oylanıyor. Sen ve senin gibiler kalkmış maddi bir sebep için ülke yönetim oylamasında hükümeti cezalandırıyorsun :)) Bu seçim cezalandırma yapılacak bir seçim değil di. Git cezanı yerel semiç de genel seçimde kes. Bu bir parti meselesi değil di. Ahh Ülkem ahhh.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu