CHP'den sine-i millet çarkı! Çekilmiyoruz

Referandum sonuçları nedeniyle Meclis'ten çekilebileceğini açıklayan CHP, bu kararından 2 saatte vazgeçti.

GİRİŞ 19.04.2017 15:26 GÜNCELLEME 19.04.2017 17:12
Bu Habere 1043 Yorum Yapılmış

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, canlı yayında referandumla ilgili açıklamalarda bulundu. ''İlan edilen bu referandumun sonucunu tanımıyoruz'' diyen Böke, ''Bunun için demokratik tüm haklarımızı kullanacağımızdan şüphemiz olmasın. Her türlü deyince Meclis'ten çekilmekten de çalışmaya devam etmek de buna girer'' ifadelerini kullandı.

2 SAAT SONRA ÇARK ETTİLER

Böke'den 2 saat sonra CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Meclis'ten çekilecek misiniz?" sorusuna "Toplumun değişik kesimlerinden CHP'ye böyle bir öneri gelmiştir ama yapılan MYK değerlendirmesinde böyle bir kararın uygun olmayacağı kararına varılmıştır." şeklinde yanıt verdi.

BÖKE NE DEMİŞTİ? 

Selin Sayek Böke, şunları söyledi:

''BU REFERANDUMUN SONUCUNU TANIMIYORUZ''

''Çalınmış olan milletin iradesidir. Hileyle alel acele yapılan balkon konuşmalarıyla algı operasyonu yönetilmektedir. İlan edilen bu referandumun sonucunu tanımıyoruz tanımayacağız da...

TEKRAR EDİLMELİ

Bu referandum tekrar edilmelidir. Biz olmayan bir anayasa varmış gibi davranmayacağız. Oldu bittilere boyun eğmeyeceğiz.

MECLİS'TEN ÇEKİLMEK DE ÇALIŞMAYA DEVAM ETMEK DE...

Bunun için demokratik tüm haklarımızı kullanacağımızdan şüphemiz olmasın. Her türlü deyince Meclis'ten çekilmekten de çalışmaya devam etmek de buna girer.

SİNE-İ MİLLET NEDİR?

Sine-i millet, meclis zeminini terk etmek, halkın arasına katılıp, halk hareketi başlatmak ve siyasi iktidarı ya da egemenlere başkaldırı anlamını taşıyor. Kavram, siyasi arenada muhalefetin iktidara karşı son ‘silahı' olarak tanımlanıyor. Bugüne kadar Meclis’te tek bir milletvekili sine-i millete döndü. O da Turgut Özal’ın cumhurbaşkanı seçiminde gerçekleşti. Sine-i millet diyen DYP Hatay milletvekili Murat Sökmenoğlu milletvekilliğinden istifa etmişti.

YORUMLAR 1043
  • kime anlatıcan 7 yıl önce Şikayet Et
    ( Meclis'ten çekilebileceğini açıklayan CHP ) yani alınmış bir karar yok karar yoksa çark da yok milletin aklıyla dalga geçmeyin
    Cevapla
  • adnan öztürk 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP nin sine i milleti ingiliz topraklarında : )
    Cevapla
  • Okan Cantürk 7 yıl önce Şikayet Et
    Kapatın gidin arkadaş 80 yıldır Cumhuriyet ve Halka yeteri kadar zararınız oldu.
    Cevapla
  • Tarih Affetmez 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar ürkütücü bir kadın bu yahu, valla korkuyom bundan ayyyyy
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın böke neden tanışmadınız referandumu türkiyenin yarısından fazlası biliyor tanıyor. bence siz yeni kapı mitingine gitseydiniz orda millet size tanıtırdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!