Somali Anadolu Ziraat Fakültesi hizmete açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Somali’de Somali Anadolu Ziraat Fakültesi binası hizmete açıldı.

Somali Anadolu Ziraat Fakültesi hizmete açıldı
Somali Anadolu Ziraat Fakültesi hizmete açıldı
GİRİŞ 19.04.2017 16:52 GÜNCELLEME 19.04.2017 16:52

TİKA ve IHH işbirliğinde 2012 yılında ‘Somali Tarım Okulu’ Projesi başlatılmıştı. Proje kapsamında Somali’nin başkenti Mogadişu’da 2014 yılında kurulan Anadolu Ziraat Fakültesi bina inşaatı tamamlanarak hizmete açıldı. Ziraat Fakültesi hizmet binası açılış törenine TİKA Mogadişu Program Koordinatörü Galip Yılmaz, T.C. Mogadişu Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ahmet Aktürkoğlu, Maarif Vakfı Koordinatörü Ahmet Gündüz, İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Oruç, Yavuz Dede, Hasan Aynacı, Niyazi Özgür Yüce, Somali’de faaliyet gösteren çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Ziraat Fakültesi Öğrencileri Aynı Kampüste Öğrenim Görecekler

TİKA ve IHH işbirliğinde 2012 yılında başlatılan ‘Somali Tarım Okulu’ Projesi başarılı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Projenin 1. Aşamasında Somali’nin farklı bölgelerinden 500 kişiye uygulamalı tarım eğitimi verildi. Projenin 2. Aşamasında ise 2014 yılı Ekim ayından itibaren ‘Somali Anadolu Ziraat Fakültesi’ kurulmuş ve şu anda 150 öğrencisiyle eğitimine devam ediyor.

Proje kapsamında TİKA tarafından 2016 yılında,  , Anadolu Ziraat Fakültesi yerleşkesi içine modern tarım tekniklerini öğretmek için 2000 metrekare alana sahip sera kurulumu gerçekleştirildi. Ayrıca uygulama eğitimler için traktör ve helezon, römork, pulvarizatör, silaj makinesi, pulluk, mibzer, çapa makinesi ve diskaro benzeri 14 kalem tarım aleti temin edildi.

Uygulamalı tarımsal eğitimin amacına uygun devam etmesini sağlamak maksadıyla, TİKA devamlı olarak Tarım uzmanlarının Somali’de görevlendirilmesini sağlıyor. Anadolu Ziraat Fakültesi Hizmet Binası, uygulamalı eğitimlerin yapıldığı seralar ve açık üretim alanlarının bulunduğu alan içerisinde bulunuyor. Fakültede eğitim alan öğrenciler teorik ve uygulamalı eğitimleri aynı sahada alacaklar. Anadolu Ziraat Fakültesi Hizmet Binası inşaatının finansmanı, IHH tarafından karşılanmış ve inşaat 3 yılda tamamlandı. Hizmet binası 600 metrekare kapalı alan içerisinde, 3 sınıf, idari birimler, laboratuvarlara sahip olma özelliği taşıyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor