Kadir Topbaş: Gerekirse çizmelerimizi giyeriz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Meclisi'ne, İstanbul'un 2016 karnesini sundu. Tüm eleştirilere cevap veren Topbaş, 'gerekirse çizmelerimizi giyeriz' dedi.

Kadir Topbaş: Gerekirse çizmelerimizi giyeriz
Kadir Topbaş: Gerekirse çizmelerimizi giyeriz
GİRİŞ 20.04.2017 22:13 GÜNCELLEME 21.04.2017 09:08
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne, İstanbul'un 2016 karnesini sunan Kadir Topbaş, CHP'lilerin sert eleştirilerine "İstanbul'da 3 dönemdir başkanlık yapıyorum, bu son dönemim" diye cevap vererek, bir daha aday olmayacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Meclisi'ne, İstanbul'un 2016 karnesini sundu.

'SİZDEN OLMAYAN KİME İHALE VERDİNİZ' SORUSUNA YANIT YARGI YOLU

CHP'li Hakkı Sağlam, faaliyet raporunda 2016 yılında verildiği belirtilen 637 ihale ile ilgili olarak, "Sizin gibi düşünmeyen, size oy vermeyen ve hakkıyla ihale alan bir kişi var mı? Biz göremiyoruz" diye sordu. Sağlam'ın bu sorusuna, Topbaş yeniden kürsüye çıkarak yaptığı konuşmasında sert çıktı. Topbaş, "Bir ifade ki 'Sizden olmayan kime ihale verdiniz', bunun için yargı sürecini başlatacağım. Bunun cevabı verilecek. Bu nasıl bir itham. İhale herkese açık, herkes girer alır. Kimsenin siyasi kimliğine bakmayız, kim olduğuna bakmayız. Bu ciddi bir ithamdır. Bunu söyleyen yargı önünde kalkıp cevabını vermesi gerekir" dedi.

"FETÖ DESTEKÇİSİ FİRMAYA KAYNAK AKTARIYOR"

Sağlam'ın ardından bir diğer CHP'li Meclis üyesi Tarık Balyalı kürsüye çıktı. İBB'nin Vatan Caddesi üzerinde aldığı arsa hakkındaki iddiaları meclis kürsüsüne taşıyan Balyalı, "Belediyemizin kasasından az para çıkmasını istiyoruz. Ama Sayın Başkan ulusal basında iddia edilenlere göre, FETÖ destekçisi bir firmaya arsasını satın almak suretiyle kaynak aktarıyor. Sayın Başkandan rica ediyorum, lütfen buraya çıkıp bu FETÖ destekçisi firmaya kaynak aktardı mı, aktardıysa da gereğini yapın" dedi.

"GEREKİRSE ÇİZMELERİMİZİ GİYERİZ"

Topbaş'ın ikinci kez kürsüye gelerek yaptığı konuşmada, "Üzüldüğüm bir şey, 'FETÖ terör örgütüne yardım ettiniz mi?'. Lafa bak ya, nasıl bir iş, nasıl bir mantık, nasıl bir ahlak bu. Söylerken vicdanın elverdi mi diye düşünüyorum. Kalbiniz asla yanıltmaz. Zannediyorum ki bunu soran kendi kalbinde bunu doğru olmadığını biliyordur" dedi.

CHP'lilerin 'Bu yol sizi nereye götürecek' şeklindeki eleştirilerine Topbaş "İstanbul'da 3 dönemdir başkanlık yapıyorum. Bu son dönemim. Çok merak ediyorsanız, canınız çok sıkılırsa çizmelerimizi giyeriz. ve hizmet üretenin her daim yanında oluruz" diyerek karşılık verdi.

Konuşmaların ardından oylanan 2016 Faaliyet raporu CHP'nin itirazlarıyla oyçokluğu ile kabul edildi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 19
  • Ali06 6 yıl önce Şikayet Et
    Darısı ankara ya inşallah
    Cevapla
  • kaskir 6 yıl önce Şikayet Et
    mirasa oturdunuz çalışmadiniz dürüst degilsiniz
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    galip olan allahtır.
    Cevapla
  • Muhalif 6 yıl önce Şikayet Et
    Chplilerde gerekirse tankın üzerine çıkacaklardı. Ha topbaş ha chp. Ak parti bu adamı atmalı. İstanbul durup dururken kaybedilmedi
    Cevapla
  • VATANDAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    Palavralarını bu Millet yutmaz. Referandum senin ne olduğunu gösterdi. Sıra siyasilerde Reis, bekliyor bu Millet.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil