Görmez: Küresel güçler İslam'ı düşman ilan etti

Başkan Görmez, 'Küresel güçler İslam'ı düşman ilan etti. Düşman ilan edilen İslam'ın tam merkezine, içinde yaşadığımız topraklar, içinde yaşadığımız ülke yerleştirildi' dedi.

GİRİŞ 21.04.2017 00:13 GÜNCELLEME 21.04.2017 10:42
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ağrı Müftülüğünce Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen, din görevlileriyle bir araya geldiği programda yaptığı konuşmada, 6 yıllık Diyanet İşleri Başkanlığı döneminde ülkede gitmediği birkaç ilden birinin Ağrı olduğunu söyledi.

Büyük badire ve zorluklardan geçtiklerini belirten Görmez, "Sadece bizler değil bütün insanlık, dünya, kainat ve coğrafyamız çok büyük zorluklardan geçti. En büyük zorluk da emanı kaybetmek çünkü emanı kaybetmek hayatı kaybetmektir." diye konuştu.

"İman, eman ve emanet" diye 3 büyük kavram olduğunu ifade eden Görmez, şöyle konuştu:

"Bu 3'ü olmadığı zaman 3'ün zıddı hakim olur. İman'ın zıddı küfür. Emanın zıddı havf, korku ve endişe. Emanetin zıddı ise ihanet. Küfür, korku ve ihanet hakim olur. Eğer 'İman, eman ve emanet' hakim olmazsa, Allah korusun küfür, korku ve ihanet hakim olur. İşte onun için coğrafyamızı kuşatan, insanlığımızı kuşatan her türlü küfür ve inkarı yeniden reddettiğimizi ilan etmek için, her türlü korkudan arınmak için, her türlü ihaneti, her türlü fitne ve fesadı kaldırmak için, coğrafyamızı, hane ve ülkemizi ve bütün insanlığı bu kötülüklerden korumak için 'Kutlu doğum'un ikliminde 'Muhammedül Emin'in, 'Emin' vasfına ihtiyacımız vardır. Emin Peygamber'in, emin ümmeti olduğumuz gerçeğini ve hakikatini yeniden yaşatmak için 'Hazreti Peygamber ve Güven Toplum'u başlığı altında 'Kutlu doğum'u idrak ediyoruz."

"KUTLU DOĞUM'U İDRAK EDİYORUZ"

Görmez, güvenlik toplumu ile güvenin sağlanmayacağına işaret ederek, "Güven toplumu iman ve eman ile sağlanır. Bir millet, bir toplum güveni inşa ettiği zaman, kardeşler kardeşlere güvendiği zaman, mümin mümine dayandığı ve merhamet ettiği zaman ancak o zaman güven toplumu olur. Güven toplumunu ancak o zaman birlikte inşa etmiş oluruz. Güven toplumunu inşa ettiğimiz zaman güvenlik toplumuna ihtiyaç kalmaz." ifadesini kullandı.

"KARANLIKLARA KÜFÜR EDECEĞİNİZE BİR MUM YAKACAKSINIZ"

Coğrafyada büyük zorlukların sürdüğünü anlatan Görmez, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hep birlikte yeniden o imanı, emanı ve o emaneti bulacağız. Bu topraklardan ve coğrafyadan her türlü küfrü ve zulmü, her türlü korku ve endişeyi, her türlü ihaneti, fitne ve fesadı hep birlikte önce yüreklerimizden, sonra evimizden ve ülkemizden birlikte kovacağız inşallah. Bu hakikat için bu gerçeğe ulaşmak için din gönüllülerine ihtiyaç var. Eğer sizler Hazreti Nuh'un diyarına, Ağrı'ya, Ağrı'nın dini ve manevi hayatına iman, eman ve emanetine hizmet ettiğiniz zaman, her biri Ağrı Dağı gibi yürekli ve sağlam durduğunuz zaman kimse Ağrı'ya bir şey yapamaz. Ağrı'ya, bu topraklara hiçbir, küfür, korku, kötülük ve ihanet girmez."

"İçinden geçtiğimiz ve bizi kuşatan fesadı hep beraber bileceğiz." diyen Görmez, dünyanın içinden geçtiği fesat süreçlerinden haberdar olup, hutbe, vaaz, ders ve çalışmaların ona göre planlanması gerektiğini dile getirdi.

"IŞIK YAKINCA KARANLIK YOK OLACAK"

Görmez, "Küresel güçler İslam'ı düşman ilan etti. Düşman ilan edilen İslam'ın tam merkezine, içinde yaşadığımız topraklar, içinde yaşadığımız ülke yerleştirildi. Böyle bir dünyada yaşadığımızı bilmeliyiz. Bizim öyle bir inancımız var ki biz yer yüzündeki bütün kötülükleri iyiliklerle ortadan kaldırmakla mükellefiz. İyilikle kötülük bir değil. Karanlıklara küfür edeceğinize bir mum yakacaksınız. Işık yakınca karanlık yok olacak." diye konuştu

Camilere hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini aktaran Görmez, şunları kaydetti:

"Diyanet İşler Başkanı hocalara en çok ne der? 'Aman camilerinizi terk etmeyin' der. Ben de diyorum ki, 'Çıkın camilerinizden ama çıkarken boş çıkmayın. Mihrabı sırtınıza alarak camilerinizden çıkın. Mihrabın ruhunu sırtınıza alarak çıkın ve avuç avuç emniyet olarak dağıtın.' O zaman emniyet görevlilerine ihtiyaç kalmaz. Panzerlere ve tomalara hiç ihtiyaç kalmaz. Biz eman ve güven toplumu olduğumuzda o kardeşlerimizin hiçbiri de yorulmaz. Günde 5 vakit namazlarınızı kıldırın, camilerinizi ders halkaları ile donatın, ilim irfan merkezlerine dönüştürün ama camiye gelmeyenlere gidin. Gelenlerle zaten buluşuyorsunuz."

İl Müftüsü İbrahim Gemici'nin de katıldığı program daha sonda basına kapalı devam etti.

 

YORUMLAR 14
  • hahhah 6 yıl önce Şikayet Et
    kutlu doğum haftası Mevlit kandili günü değil mi ?
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    galip olan allahtır.
    Cevapla
  • cihat 6 yıl önce Şikayet Et
    Görmez bey Günaydın ..daha yeni görmeye başladınız...öncelik Diyanet deki şia hocaları süzgeçten geçirin ondan sonra Ümmet e sahip çıkın...İran a neden bi eleştiri yok ne hikmetse
    Cevapla
  • kerem 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın görmez günaydın.
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle zaten 11 eylülde abd li buş gavuru haçlı seferi başlattık demiş afganistana ıraka saldırmıştı o zaman başladı devam ediyor islam ülkeleri hala uyanmadıysa pes acilen islam birliği kurulsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan'dan Murat Kurum'a övgü dolu sözler
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor