Şahin: '2 milyon Gaziantepliye teşekkür ediyorum'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “2 milyon Gaziantepli kardeşime ve özellikle demokrasiye sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Şahin: '2 milyon Gaziantepliye teşekkür ediyorum'
Şahin: '2 milyon Gaziantepliye teşekkür ediyorum'
GİRİŞ 21.04.2017 14:51 GÜNCELLEME 21.04.2017 14:51

Şahin, 16 Nisan’da yapılan referandum oylamasından sonra durum değerlendirmesi yapmak için AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül ile birlikte kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Mutfak Sanatları Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, AK Parti Milletvekili Abdülkadir Yüksel, İl Başkanı Eyyüp Özkeçeci ile birlikte basın mensupları katıldı.

Batı medeniyetine veya Avrupa ülkelerine bakıldığı zaman seçime katılım oranı onların katılım oranlarının çok çok üstünde olduğunu söyleyen Şahin, “Halkımızın bu yüksek oranda katılımı tüm dünyaya bir mesaj olmuştur. Sandığı önemseyen halkımıza tekrar teşekkür ediyorum. Şuanda dünyanın en fazla sandığı giden halkı olarak burada bulunuyoruz. Evet de hayır da ver bütün vatandaşlar bizim kardeşimizdir. Belki biz paketi yeterince anlatamadığımız için o kardeşlerimiz ‘hayır’ı vermişlerdir. Bundan sonra kendimizi daha iyi anlatmalıyız. Onun için burada kazanan bütün vatandaşlarımızdır. Kaybeden PKK, FETÖ ve bütün terör örgütleridir” diye konuştu.

2 milyon vatandaşın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu belirten Şahin, bundan sonra da böyle olacağını ifade etti. Gaziantep’in yine Türkiye ortalamasının yüzde 11 puan gibi yüksek bir oranla seçimi tamamladığını belirten Şahin, Gaziantep’teki sıkıntılara ve zorluklara dikkat çekti. Mülteci sorunu, göçmenlerden kaynaklı sıkıntılar, Fırat Kalkanı’ndan kaynaklı sıkıntılar içinde diğer 80 ilden daha farklı bir seçim süreci yaşandığını kaydetti.

Referandum sürecinde yalan yanlış söylemlerde bulunanların tavrının doğru bulmadığını ve şimdi yine birlikte yaşamaya devam edeceklerini aktaran Şahin, “Ne sorununuz ve sıkıntınız varsa yapmak istediğiniz bir projeniz varsa biz sizin yanınızdayız. Bunu bu millete yapılan bir haksızlık olarak görüyorum. Ben herkese buradan Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çağrıda bulunuyorum. En küçük projenize en büyük desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.

Gaziantep’in dönemin en büyük devlet yatırımını aldığını vurgulayan Şahin, bu desteği verenlere teşekkür ederek 2019 seçimleri için kendilerinden yatırım bekleyenlere için çalışacaklarını söyledi.

AK Parti Genel Sekreteri ve Milletvekili Abdülhamit Gül de 16 Nisan’nın büyük bir zafer olarak tarihe geçtiğini ifade ederek, “16 Nisan egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu göstermiştir. Bunun mimarı da milletimizdir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye’yi güçlendirecektir. Bu sistemden evet ve hayır diyen tüm vatandaşlarımız istiafade edecektir. Türkiyemizi geliştirecek, daha refah bir ülke oluşturacak, daha iyi bir ekonomik anlamda güçlenen ülke olacak” diye konuştu.

Çıkan yüzde 51,4 oranlık sonucun değerlendirmesini yapacaklarını aktaran Gül, bu konu üzerinde AK Parti Genel Merkezi olarak değerlendirmelerin yapıldığını belirtti. Sandıktan çıkan tüm sonuçları değerlendirerek çalışmalara başladıklarını vurgulayan Gül, “AK Parti olarak 16 Nisan seçiminden sonra 3 Kasım 2019 seçimleri için hazırlıklara başladık” değerlendirmesini yaptı.

Geçmişte seçimlerin objektif ve tarafsız bir şekilde geçtiğini aktaran Gül, 16 Nisan’da da tüm parti temsilcilerinin sandıklarda görev aldığını söyledi. Çıkan sonuçlara en son kararı Yüksek Seçim Kurulu’nun verdiğini ve bu kararın kesinlikle değişmeyeceğini belirten Gül, CHP’nin tutum ve tavırlarının kendisine yakışmadığını söyledi.

Gül, bu sistemi kendileri ile birlikte meclise getiren ve referandum sürecinde de destek veren MHP ile diğer partililere teşekkür etti.

İl Başkanı Eyyüp Özkeçeci ise, referandum sürecinin bir demokrasi içerisinde geçtiğini, bu süreçte kendilerine destek veren vermeyen herkese teşekkür etti.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?