DEAŞ'ın katliamcısı çocuk kurye kullanmış

Gaziantep’te 2016 yılı Ağustos ayında 40’ı çocuk 56 kişinin yaşamını yitirdiği kına gecesi katliamıyla ilgili iddianamede, çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

DEAŞ'ın katliamcısı çocuk kurye kullanmış
DEAŞ'ın katliamcısı çocuk kurye kullanmış
GİRİŞ 22.04.2017 06:52 GÜNCELLEME 22.04.2017 06:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ankara Gar saldırısı faili olarak aranan örgütün sözde Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cebael’in, çocuk kurye kullanarak “patlayıcıları getirttiği, eylemciyi olay yerine gönderdiği, diğer örgüt üyeleriyle haberleşmeyi sağladığı” belirlendi. İddianamede, suça sürüklenen çocuk olarak ifadesine yer verilen 12 yaşındaki H.N.Ç., nasıl kuryelik yaptırıldığını şöyle anlattı: 

‘PARKA PARA GÖMDÜM’

“Patlamadan 3-4 gün önce Ali Çalıkuşu (canlı bombayı olay yerine götüren) eve geldi, tişörtünü ve pantolonunu çıkardı, motosiklet kaskını kırdı, çöpe attı, birkaç gün sonra yakalandı. Kardeşi Mehmet Çalıkuşu (örgüt üyeliğinden tutuklandı) bana ‘Cebael’e gitmemi, Ali’nin yakalandığını söylememi istedi. Cebael’in evine gittim, anlattım. Cebael, kâğıda bir şeyler yazarak verdi, okumadan götürmemi istedi. Birkaç gün sonra Mehmet Çalıkuşu, beni tekrar Cebael’e gönderdi. Evine gittiğimde bir miktar para verdi, Mehmet Şahin Erğan’a (tutuklu örgüt üyesi) götürmemi ve dürbün almasını söylememi istedi. Erğan’ın verdiği dürbünü Cebael’e teslim ettim. 

Cebael bir tomar para verdi, söylediği gibi Şehreküstü parkında bir ağacın bir metre kadar ilerisine gömdüm. Yerin fotoğrafını çektiğim telefonu Cebael’e verdim, o da fotoğrafı birine gönderdi. 

‘BİR KÜRT DÜĞÜNÜ DAHA BUL’

Patlamadan sonra Cebael, ‘Bir Kürt düğünü daha bul’ dedi. Tamam dedim ama araştırmadım, sonra Cebael’in yanına gidip bulamadığımı söyledim. Cebael, ‘Eylemcilerimiz var, sabırsızlanıyorlar, inançlarını yitiriyorlar, bir an önce amel yapmamız lazım, bir yer bul’ dedi.” 

YORUMLAR 7
  • oraloğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    nasihat : insan ölürmenin ve öldürülmesine sebep olmanın haram olduğunu biliyormu acaba ? dini islam ın hükmü haram dır. benden söylemesi. hadis i şerif '' sulh zamanında bir kafiri dahi öldüren bizden değildir ''.. illaki savaş ilan edilmesi gerekir. savaş yok iken öldürmek haram dır. kafaya görede savaş ilan edemezsiniz.
    Cevapla
  • nazlı 6 yıl önce Şikayet Et
    şimdi birde bu çocuğu düşünün belki korktuğundan belki maceradan sağlam bir eğitim şart onlardan değil karşılarında olması gerektiğini anlamak için
    Cevapla
  • izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    amaçları antepte kürt düğünlerini hedef alarak fitne yayıp kürt-türk çatışması çıkartmak istiyorlar galiba 12 yaşındaki çocuk her türlü işi biliyor bizim 12 yaşındaki çocuk bakkala zor gidiyor
    Cevapla
  • Rıdvan 6 yıl önce Şikayet Et
    o şehit olan 40 çocuğa kurban olun yobazlar ordusu
    Cevapla
  • sercan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hayvan bunlar cani öküz. Kanı bozuk bide amel işleyecekmiş....
    Cevapla
  • ağrı ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Şim di sen diyorsun ki bunlar hayvan sen hayvanlara hakaret yapıyorsun bunlar okuz olamaz çünkü öküz un eti yeniliyor kardeş bunlar hayvan da daha düşük bir yaratık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi