16 saatte 109 deprem meydana geldi!

Manisa’da dün gündüz saatlerinde 1 saat arayla meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki iki deprem ardından kentte gece boyunca da hafif sarsıntılar kaydedildi.

GİRİŞ 22.04.2017 11:00 GÜNCELLEME 22.04.2017 12:14
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Deprem Dairesi (AFAD) verilerine göre; Manisa’nın Selendi İlçesi, dün saat 16.09’da, Richter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğünde depremle sallandı. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen deprem korkuttu.

Bu ilk depremden 1 saat 4 dakika sonra, saat 17.13’te, bu kez merkez üssü Manisa’nın merkez ilçesi Şehzadeler olan ve yine 4.9 büyüklüğünde ikinci bir deprem oldu. Bu ikinci deprem de İzmir, Uşak, Kütahya, Denizli ve Çanakkale başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde hissedildi. Özellikle İzmir ve Manisa ile ilçelerinde oturanlar korku ile ev ve işyerlerinden çıktı. Halkın korku ve panikle dışarıya çıktığı o anlar, güvenlik kameralarınca da kaydedildi.

Manisa ve ilçelerinde, ilk depremden itibaren ve ikinci depremden sonra da sabaha kadar hafif büyüklükte sarsıntılar meydana geldi. İlk depremden sonra aradan geçen 16.5 saatte, sabah 08.30’a kadar, 2 büyük depremin dışında, büyüklükleri 1.4 ile 3.7 arasında değişen 109 sarsıntı oldu. Ancak bunlar fazla hissedilmedi. Manisa genelindeki 109 sarsıntıdan, Selendi merkezli olan saat 20.47’deki 3.7 ve saat 23.25’teki 3.6 büyüklüğündeki depremler dikkat çekti. Kentte hayatın normal olarak sürdüğü görüldü.

EGE’DEKİ DİĞER KENTLER DE SALLANDI

Ege Bölgesi’ndeki diğer kentlerde de depremler oldu. Dün saat 21.46’da Ege Denizi’nde, merkez üssü Kuşadası Körfezi olan 3.1 büyüklüğünde bir deprem oldu. Ayrıca Uşak’ın Karahallı İlçesi’ne bağlı Buğdaylı Köyü merkezli olarak da saat 23.25’te 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Denizli’de de bugün saat 01.21’de, merkez üssü Pamukkale İlçesi olan 3.7 büyüklüğündeki bir deprem kaydedildi.

YORUMLAR 7
  • said 6 yıl önce Şikayet Et
    zina artarsa musibet genelleşir.
    Cevapla
  • EKBER 6 yıl önce Şikayet Et
    şehzadeler şehri bu milletin geleceğine taş koydu iyi düşünmesi lazım Allahında bir kanunu var. sıradan bir şehir değil ki manisamız
    Cevapla
  • Dua 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunun çözümü dua dır başka çözümü yok Allah tan başka çözümü yok ne yapmalıyız vs soruların çözümü dua kardeşlerim başka ne gelir ki elden binalara karşı tedbir alınmıyor maalesef alınması lazım alınmıyor o zaman bizde dua dan başka yapacağımız bir şey yok şunu da belirteyim kardeşlerim kıyametin alametleri dünyamızda baş gösteriyor farkındaysanız sadece deprem değil
    Cevapla
  • ERDOĞAN 6 yıl önce Şikayet Et
    3.02 dakikadan sonra yapılan konuşma videosunun haberle ilgisini bağlayamadım ama neyse. demokrasi dersi vermeye kalkanlar şimdi demokrasiye karşı gelerek milletin iradesini hiçe sayıp çeşitli entrikalarla referandumu tekrarlamaya çalışıyorlar. aynı davranışları 7 haziran seçimlerinde de yaptılar ama daha da dibe gömüldüler. tekrarı sizin için iyi olmaz eeeyyyy chp
    Cevapla
  • hayati 6 yıl önce Şikayet Et
    Artacak insAllah. Haberiniz olsun turkiye Allah bisey istiyor bizden emrini tutmaz isek azapla birlikte helak olmakta var.ben inandim deyip gecme.demedi demeyin. Bizim tebligimize taş koyup engel ve mani oldunuz biz baskalaeini uyarieken seytan bize kahkaha atarak guluyor neden once ulkene bak diyor yazik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak