2017 TEOG tatili kaç gün olacak? Okullar cuma günü tatil mi?

MEB tarafından TEOG ikinci dönem sınavları 26-27 Nisan'da gerçekleştirilecek. Peki 28 Nisan cuma günü tüm okullar tatil olacak mı? Öğrenciler bu sorunun yanıtını arıyor.

2017 TEOG tatili kaç gün olacak? Okullar cuma günü tatil mi?
2017 TEOG tatili kaç gün olacak? Okullar cuma günü tatil mi?
GİRİŞ 25.04.2017 16:24 GÜNCELLEME 25.04.2017 16:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre TEOG ikinci dönem sınavları 26 Nisan Çarşamba 27 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek. Bu iki gün okullar tatil olacak. Şimdi öğrencilerin merakla beklediği soru 28 Nisan Cuma günü tatil olacak mı? İşte TEOG tatili ile ilgili tüm gelişmeler.

28 NİSAN CUMA GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TEOG sınavının gerçekleştirileceği 26-27 Nisan günü, sınava girecek olan öğrencilerin testleri tekli sıralarda daha rahat cevaplayabilmesi ve sınav esnasında gürültünün engellenmesi amacıyla tatil edilmektedir. 26-27 Nisan 'ın çarşamba ve perşembe günlerine denk gelmesi nedeniyle öğrenciler, 28 Nisan Cuma günü tatil olacak mı sorularını yöneltmeye başladı. Peki öğrenciler bu hafta 5 gün tatil yapabilecek mi? MEB bu sorunun cevabını yanıtladı ve geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 28 Nisan Cuma günü okullar tatil olmayacak ve eğitime devam edilecek.

TEOG NEDİR?

Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı(TEOG), 8.sınıf öğrencileri için yapılmakta olan sınavın kısa adıdır. Öğrenciler TEOG'da, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava tabi tutulmaktadır.

TEOG PUANI NASIL HESAPLANIR?

Merkezi ortak sınavlarda alınan puanlar yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak.

TEOG SINAVLARININ BAŞLANGIÇ SAATLERİ!

Sınavların yapılacağı ilk gün;
Türkçe sınavı saat 09.00’da
Matematik sınavı saat 10.10’da
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı saat 11.20’da başlayacaktır.
Sınavların ikinci gününde ise;
Fen Bilimleri sınavı saat 09.00’da
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavı saat 10.10’da
Yabancı Dil sınavı saat 11.20’de başlayacaktır.
Sınavlarda öğrencilere, her bir testte 20 soru sorulacak olup, testler için 40’ar dakika cevaplama süresi verilecektir.

YORUMLAR 1
  • Halime 6 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakmayın ama 8 sınıflarında dinlenmesi gerekir onlar 2gün sınav oluyor:(
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar