Kaynak: Sözler tutulmadı!

Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Eğer biz yangını orada (Yemen'de) söndürmeyi başaramazsak yarın çok geç olabilir." dedi.

Kaynak: Sözler tutulmadı!
Kaynak: Sözler tutulmadı!
GİRİŞ 25.04.2017 15:28 GÜNCELLEME 25.04.2017 15:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Yemen'de yaşanan krizle ilgili dünyanın artık konuşmakla vakit kaybetmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Eğer biz yangını orada söndürmeyi başaramazsak yarın çok geç olabilir. Bu yangın önce Yemen'i, sonra bölgeyi ve en son bütün uygar dünyayı tehdit edebilir." dedi.

Kaynak, İsviçre'deki Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde düzenlenen “Yemen'deki İnsani Krize İlişkin Üst Düzeyli Taahhüt Konferansı”nda yaptığı konuşmada, Yemen'de gerekli adımların atılmaması durumunda 500 bin çocuğun ölümle karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.

BM, İsviçre ve İsveç'in iş birliğiyle organize edilen konferansta katılımcılara hitap eden Kaynak, "Türkiye olarak temennimiz dost ve kardeş ülke Yemen'de akan kanın durması ve insanların hak ettikleri yardımlara bir an önce kavuşabilmesidir." dedi.

Kaynak, Yemen'in nüfusunun neredeyse yüzde 80'ninden fazlasının insani yardıma ihtiyaç duyduğunu, ülkedeki şehirlerin ve tarihi mirasın harap olduğunu ve bu durumun da terör örgütleri için elverişli ortam oluşturduğunu ifade etti.

Konferansa katılan ülkelere çağrıda bulunan Kaynak, şöyle konuştu:

"Eğer biz yangını orada söndürmeyi başaramazsak yarın çok geç olabilir. Bu yangın önce Yemen'i, sonra bölgeyi ve en son bütün uygar dünyayı tehdit edebilir. Gelin artık konuşmakla vakit kaybetmeyelim. Süratle harekete geçelim, her birimiz elimizi taşın altına koyalım. Yemeni uluslararası camiada hak ettiği yere ve o tarihi önemine uygun bir seviyeye ulaştıralım."

"SURİYE'DE SÖZLER TUTULMADI"

Kaynak, Suriye'de tarihin en büyük dramlarından birinin yaşandığının altını çizerek, "Bir diktatör (Beşşar Esed) maalesef akla hayale gelmeyecek yöntemlerle kendi halkını, yetişkin, erkek, kadın ve çocuk demeden katletmektedir. Gerektiğinde kimyasal silah kullanmaktan da çekinmemektedir." şeklinde konuştu.

Kaynak, Türkiye'de 3 milyonun üzerinde sığınmacının barındığını, 6 yıllık süreçte kamu ve özel sektörün Suriyeli sığınmacılar için harcadığı toplam miktarın 25 milyar doların üzerinde olduğunu kaydetti. Kaynak, "Ancak bizi üzen ülkemizin bu konuda yalnız bırakılması ve Suriye konusunda da verilen sözlerin yerine getirilmemesi ve katkıların yapılamamasıdır." diye konuştu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    galipolan allahtır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma