FETÖ’nün üç vakfında 50 milyon TL kayıp

Malatya'da FETÖ/PDY ilişkisi nedeniyle kapatılan 3 vakfın hesaplarının incelenmesinde yaklaşık 50 milyon 500 bin TL’nin kayıp olduğu tespit edildi.

FETÖ’nün üç vakfında 50 milyon TL kayıp
FETÖ’nün üç vakfında 50 milyon TL kayıp
GİRİŞ 26.04.2017 08:37 GÜNCELLEME 26.04.2017 08:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Malatya'da kapatılan vakıflar arasında yer alan Battalgazi Eğitim Vakfı, Saadet Eğitim Vakfı ve Malatya Eğitim Kültür Sanat ve Sağlık Vakfı Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'nca görevlendirilen başmüfettiş tarafından incelendi. Her vakıf için ayrı ayrı hazırlanan raporda, vakıf yöneticilerinin burs gideri olarak gösterdiği 5 milyon 994 bin TL'nin burs ödemesi olarak banka hesap ekstrelerine rastlanılmadığı, Battalgazi Eğitim Vakfına ait İstanbul’daki otelin satışından zararın 30 milyon TL, kira gelirindeki zararın ise 7 milyon 840 bin TL olduğu tespit edildi.

Raporda, 2010-2016 dönemlerindeki her üç vakfın yöneticilerinden kayıp ve zarar olarak tespit edilen toplamda yaklaşık 50 milyon 500 bin TL paranın tahsil edilmesini ve vakıf yöneticileri hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunulması istendi.

YORUMLAR 5
  • izmir halk ish. 6 yıl önce Şikayet Et
    1997 depremi için toplanan yardım paralarını izmir bölgesi bu parayı vermedi cemaat havuzunda kullanıldı.cemaat üyeleri ve yardım edenler bunu bilmiyor..izmir ana mütevelli gaziemir nil a.ş.ve çağlayan matbaacılık binasında toplandı.milleti böyle kandırdılar
    Cevapla
  • izmir halk ish. 6 yıl önce Şikayet Et
    bence vakıflar formalite resmi işler yönüyle kolay olsun diye toplanan paraların bir kısmı vakıf aracılığı ile dağılım yapılıyor.vakıflar olmasa toplanan o kadar para nerde hesabı sorulur bundan kurtulmak için vakıf yoluyla kendilerini temize çıkartıyorlar oda toplanan paraların onda biri vakıflarda görülüyor.
    Cevapla
  • sansarı 6 yıl önce Şikayet Et
    haram zıkkım olsun...burunlarından fitil fitil gelsin İNŞAALLAH...
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu hainlerden kuruşunna kadar alınsın
    Cevapla
  • I Y I 6 yıl önce Şikayet Et
    Günaydııın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi