Büyük operasyonda ele geçirildi!

FETÖ'nün mahrem yapılanmasına yönelik 81 ilde operasyon başlatıldı. İçişler Bakanı Soylu gözaltına alınanların sayısını açıkladı.

GİRİŞ 26.04.2017 14:40 GÜNCELLEME 26.04.2017 14:43
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 72 ilde bin 120 kişi gözaltına alındı.

ÖRGÜTE AİT YÜKLÜ MİKTARDA DÖVİZ VE ALTIN

FETÖ'nün mahrem imamlarına yönelik operasyonda gözaltı sayısı 1120 'ye yükseldi. Himmet listeleri ile örgüte ait yüklü miktarda altın ve döviz ele geçirildi

Emniyet'teki FETÖ yapılanmasına yönelik 72 ilde gerçekleştirilen operasyonda bin 20 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında FETÖ'nün Emniyet Teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanması içinde bulunduğu belirtilen 4 bin 900 kişinin tespit edildiği ve tümü için arama ve gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik İstihbarat Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. 72 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda şu ana kadar bin 120 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

4 BİN 900 ŞÜPHELİ

İstihbarat Daire Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın yaptığı çalışmalarda, FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanması içinde bulunduğu belirtilen 4 bin 900 kişiyi tespit ettiği öğrenildi. Başsavcılık 4 bin 900 şüpheli hakkında arama ve gözaltı kararı verdiği öğrenildi. Bu şüphelilerden yaklaşık bin 500'ünün cezaevinde bulunduğu, bir kısmının ise yurt dışına kaçtığı belirtildi. Türkiye'de bulunduğu belirlenen FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanması içindeki elemanlarına yönelik ise sabah erken saatlerde operasyon yapıldığı belirtildi.

BAKAN SOYLU:  BİN 120 GÖZALTI VAR

İçişleri Bakanı Soylu "Bu sabah 81 ilde yapılan bir operasyon gerçekleştirilmiştir. Halen devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde bin 120 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır" dedi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 154
  • murad 6 yıl önce Şikayet Et
    ele geçen ganimet, operasyona katılan emniyet mensubu, adliye mensubu ve hatta sınır ötesi operasyondaki askerlere prim olarak dağıtılsın
    Cevapla
  • ayhan 6 yıl önce Şikayet Et
    selam veren gariban işinden edildi hapse tıkıldı. Dışarda gizlenen kıriptolar ise kendini gizlemek için yorumlardan öldürün sloğanları atıyor, suça karışan varsa idam edin tamam ama selam verenide fetöcü etmeyin. Yaptığınız haksızlıklar başınıza gelmeden can veremessiniz, onlar yaptı şu an çekiyor gün gelir ayarını bozduğun kantar senide tartar. En fazla höyküren cem küçük tü ne oldu evlerinde kalmış kurumlarında çalışmış kripto çıktı
    Cevapla
  • başka kapıya 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu fetöcülerin en sevmediği ve fetöcülerin canını okuyan adamlardan birisidir Cem Küçüktür. Yanlış anlaşılabilecek bir şey söyledi diye bütün fetöcüler adamın üzerine çullandı. Linç etmeye kaktı. Ayrıca sende burada gelip algı yapmaya çalışma. Kim selam verdi diye içeri alınmış??? Sizde yalanın bini bir para.
    Cevapla
  • Serkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Çalıştığım firmanın sahibi fetöcüydü dolayısıyle maaş hesaplarımız bankasya'da idi ve kimse gelip bana sen fetöcüsün gel içeriye demedi. Fetöcülere selam vereni içeriye alıyorlarmış boşversene.. Temel kıstas şu; bu tür operasyonlarda kim yırtınıyorsa kesin fetöcüdür, senin gibi .
    Cevapla
  • Serkan 6 yıl önce Şikayet Et
    ganimetler zaten milletin dolayısıyla zorla alınmış birsey yok.
    Cevapla
  • akıncı 6 yıl önce Şikayet Et
    Sülo Dayıı adamsın adam
    Cevapla
  • murad 6 yıl önce Şikayet Et
    soylu biri
    Cevapla
  • Afacan 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki soruyorum darbeye tesebes eden polis mı asker mı...şunu anlamadım neden tutuklananlar ve arananlar polis oluyor
    Cevapla
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet mit ve diğer güvenlik güçlerimiz askerin içinde gezinen varsa mutlak bunları da takip ediyordur. çünkü şu an çok ifşa oldular. hemen kendilerini ele verebilirler. halen gizlenen, kendini bir başkası gösteren bu alçak sürüleri var. tavşan tazı misali devlet her tarafta bunları kovalıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı