Hükümetten 'Kutlu Doğum' kararı! Sabitleniyor

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kutlu Doğum Haftası'la ilgili Diyanet'in çalışma yapacağını belirterek "Öyle ümit ediyoruz; hicri takvime sabitlenecektir" dedi.

GİRİŞ 27.04.2017 11:39 GÜNCELLEME 27.04.2017 13:16
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

SabitlBaşbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında Kutlu Doğum Haftası'nın her yıl sabit tarihte kutlanmasına yapılan itiraz ve eleştirleri değerlendirdi.

HİCRİ TAKVİME SABİTLENECEK

Bu konuda önümüzdeki günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ilmi bir toplantı yapacağını belirten Kurtulmuş "Öyle ümit ediyoruz; hicri takvime sabitlenecektir. Bu kararı Diyanet teşkilatımız kendi içine konuşacak, tartışacak. İlmi gerekçeleri, tüm gerekçeleriyle ele alacak. Bunun düzeltileceğini ümit ediyorum. Mevlidi Nebeviye yani Peygamberimizin Mevlit Kandili'ne alternatif bir şey olarak ortaya koyulmuş değil ama böyle bir algı varsa bunun düzeltilmesi için belki 'Hep bahar aylarında olsun' diye düşünülmüş olabilir ama sonuçta Mevlit Kandili nasıl senenin her ayına gelebiliyorsa, oruç gibi onun da öyle olması lazım." dedi.

YORUMLAR 14
  • Ezo 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun işte budur
    Cevapla
  • mevlid 6 yıl önce Şikayet Et
    peygamberımız 20 nisan 571 de doğmamıştır, 12 rebiülevvel 571 dır,20 nisan demek peygamberımızın doğumunu untturmak için bir tuzaktır
    Cevapla
  • Yavuz ŞAHİN 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeterince hurafe ve safsata yok muydu ki? Hicri olsa ne olur, miladi olsa ne olur ? Bu tür paralel din uydurmalarından kurtulmamız, Allahın ipine (Kurana) sımsıkı sarılmamız gerekir.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    peygamber efendimiz(s:a:v)hicri yılda doğduğuna göre iki ayrı kutlu doğum olmaz aslına uygun kutlanmalı yani hicri yılda
    Cevapla
  • TürkMücahid 6 yıl önce Şikayet Et
    işte bu !..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini