Bitlis'te 2 ton patlayıcı ele geçirildi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde terör örgütü PKK'ya ait depoda 2 ton patlayıcı bulunduğu bildirildi.

GİRİŞ 27.04.2017 16:14 GÜNCELLEME 27.04.2017 16:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Valilikten yapılan açıklamada, 26 Nisan'da İl Jandarma Komutanlığınca icra edilen istihbari çalışmalar sonucunda Tatvan ilçesi Tokaçlı bölgesinde terör örgütüne ait patlayıcı deposu bulunduğu belirtildi.

PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Söz konusu depodaki patlamaya hazır hale getirilmiş 2 tona yakın patlayıcının imha edildiği vurgulanan açıklamada, bölgede 5 metre derinliğinde 20 metre çapında çukur oluştuğu kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgilere de yer verildi:

"Aynı gün Tatvan ilçesi Tokaçlı köyü karayolunun 13'üncü kilometresinde menfez içerisine tuzaklanmış yaklaşık 150 kilogram patlayıcı madde ve Güroymak Cevizyatağı karayolunun 9'uncu kilometresinde yol kenarına 4 adet yağ tenekesine tuzaklanmış yaklaşık 120 kilogram patlayıcı madde tespit edilerek yerinde imha edilmiştir."

Açıklamada, güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceği vurgulandı.

YORUMLAR 5
  • Kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya, insan bir durup irdemeli. Bu kadar patlayici nereden geliyor. Sokakta uyusturucu satani bulup yakaliyabiliyoruzda, bu itlere patlayici satani neden hic yakalamadik henüz?????
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Önce başterörsit ABD olmak üzere Allah bütün teröristlerin belasını versin
    Cevapla
  • bitlisli 6 yıl önce Şikayet Et
    biz birsey gormuyoruz valahi haberlerden oreniyoruzz ama vatanimiza sonuna kadar sahip cikacagizz
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    bitlisdebuikitonbatlayıçıyı dağanasılgötürmüşlerbunlarınelebaşlarıvardırbelediyelervedeköymuhtarlarısorguyaalınmalıişmeydanaçıkariçimizdekihainlerştesbitetmeklazım
    Cevapla
  • cenk 6 yıl önce Şikayet Et
    eger biri birşe bilip de demiyorsa başkası onun bildiğini bilip ona yamalar ihbardan kurtulur ödül bile alır. onun için kim ne biliyorsa gizli saklı ihbar etsin kurtulsun. vallahi yanarlar ihbardan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı